Буреносни облаци надвиснаха над Иван Костов

Буреносни облаци надвиснаха над Иван Костов
5 (100%) 1 vote

Прокуратурата се зае да проверява случая с анексите на Иван Костов с КТБ

Черни облаци надвиснаха над бившия премиер Иван Костов.

Заформя се нов скандал, след като стана ясно, че Иван Костов двукратно е сключвал анекс към договора си за депозита в КТБ.
Първият анекс е подписан на 1 юли 2014 г., когато от Българска народна банка обявиха, че лихвите по депозитите в КТБ са твърде високи и всички депозанти бяха призовани да сключат допълнително, чрез което да бъде намалена лихвата.

Прокуратурата се зае да проверява случая с анексите на Иван Костов с КТБ

Прокуратурата се зае да проверява случая с анексите на Иван Костов с КТБ

Скандалният втори анекс бива подписан почти два месеца по-късно (на 24 август), когато е извършена грандиозна манипулация, благодарение на която Иван Костов е успял да изтегли законово гарантирания минимум от 100 хиляди евро.
Преди да бъде извършена тази манипулация, за която е помогнал един от квесторите, Иван Костов се е ползвал с преференциален договор, в който са уточнени особено високите лихви по депозитите му в размер на 10.5%.
Грандиозната лихва Командирът договорил лично със злополучния банкер Цветан Василев.

С помощта на квестора, Иван Костов обаче съумял навреме да преобразува преференциалния си договор в обикновен и този факт му дава правото да отиде на касата на банката през ноември 2014 година и да прибере гарантирания минимум в размер на 100 хиляди евро.

По-рано днес прокурорът, който наблюдава разследването по случая с КТБ – Иван Гешев е заявил пред Информационна агенция „ПИК”, че ще разпореди проверка по скандалното разкритие. Не е изключено в съвсем скоро време Иван Костов да бъде привикан на разпит, пише pik.bg.

Лидерът на КТ „Подкрепа” Константин Тренчев коментира скандалната подмяна на договора на Иван Костов в КТБ с думите, че в нашата държава всичко е възможно.
Той посочи, че още от 1991 година мнението му за Иван Костов не е добро и оттогава досега не е имал причина да го промени.
Всеизвестен е фактът, че Тренчев е отколешен враг на Командира и разбира се не се изненадва от врътката му с КТБ, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар