Алексис Ципрас с тайно обаждане до Меркел – моли за помощ

Алексис Ципрас с тайно обаждане до Меркел – моли за помощ
4 (80%) 2 votes

Алексис Ципрас се е обаждал на Ангела Меркел, за да моли за пари

Алексис Ципрас се надява на помощ от германския канцлер

Алексис Ципрас се е обаждал тайно на Ангела Меркел. Оказа се, че министър-председателят на Гърция е звънял по телефона на немския канцлер, но въпросното обаждане не е било официално, тъй като Ципрас се е надявал да остане засекретено. А причината за обаждането е опитът на гръцкия премиер да измоли помощ от Германия.

Алексис Ципрас молил за помощ Ангела Меркел

Алексис Ципрас молил за помощ Ангела Меркел

Според германският вестник „Шпигел“ Ципрас е моли Меркел за пари, с които страната му да успее да справи с тежката ситуация, в която се намира в момента. Меркел обаче е отказала да се обвърже с категорично обещание за помощ, изтъквайки само, че фалитът на Гърция трябва да бъде избегнат на всяка цена, тъй като това би се отразило и на Европейския съюз.

За да се случи това обаче е необходимо страната да осъществи реформите, които от Брюксел изискват и които вече бяха обещани. В тази връзка от немския вестник съвсем логично задават въпроса дали парите на Гърция вече са свършили и какво ще предприеме страна от тук нататък. Не са спестени критиките, които от Брюксел отправиха по адрес на Гърция и в частност по адрес на финансовия министър на държавата по време на срещата на Еврогрупата, която се проведе в петък в Рига.

Немските вестници „Велт“ и „Цайт“ също се присъединиха към анализите на ситуацията в Гърция, която определиха като повече от драматична, тъй като голяма част от гърците не искат страната им да напусне еврозоната. В същото време единият от вариантите за справяне с кризата в южната ни съседка включва именно това, предават от vsekiiden.com.

Към момента този вариант не е обсъждан публично, говори се само за смяна на финансовия министър на страната Янис Варуфакис, по настояване на Брюксел.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар