Аогашима: Село във вулкан хит в нета (Снимки и видео)

Аогашима: Село във вулкан хит в нета (Снимки и видео)
5 (100%) 1 vote

Сред най-странните места в света, Аогашима определено държи първото място

Разказвали сме ви за подземни градове, ледени дворци и пясъчни оазиси, но Аогашима, определено държи първото място сред най-странните места в света.

В средата на Филипинско море, в кратера на спящ вулкан, който може да изригне във всеки миг, живеят над 200 души. Това са обитателите на село Аогашима, които всеки ден рискуват живота си, като живеят там, но не се боят от опасността.

Това със сигурност е последното място, където бихте предположили, че живеят хора, но плодородната земя, чистата природа и бистрите води на Филипинско море, примамиха редица смелчаци да се върнат на този вулканичен остров.

За последно, вулканът Class-C избухна през 1780 година, което се оказа фатално за хората, които живееха там. Повече от половината от тях загинаха, а останалите се изтеглиха към сушата, на по-безопасно място.

50 години по-късно, наследниците на останалите селяни, както и шепа авантюристи решиха да се завърнат в Аогашима. В момента там има 200 души, които живеят в кратера на вулкана и до днес.

Островът се превърна в туристическа атракция и е хит сред туристите в Япония. А желаещите да нощуват в кратера на вулкана не са никак малко.

Още повече, че тук се намират едни от най-лековитите геотермални извори, а също така местните предлагат неповторима атракция —готвене с естествената енергия на вулкана, която се ползва и до днес, въпреки че изобретиха електричеството отдавна.

Аогашима - село във вулкан стана хит в мрежата

Аогашима – село във вулкан стана хит в мрежата

Аогашима е част Японския архипелаг и се счита за неделима част от Токио, въпреки че е на повече от 300 километра отдалечен от него. Ако искате да го посетите възможните варианти са два — с ферибот или с хеликоптер. И си оставете колата у дома — целия остров е едва 9 километра и може почти без проблем да бъде обходен пеша.

Уникалният остров е част от Японския архипелаг

Уникалният остров е част от Японския архипелаг

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Аогашима: Село във вулкан хит в нета (Снимки и видео)”

  1. G.G

    апр. 27. 2015

    Всичко е добре,НО клипчето е от езерото Крейтър лейк в щата Орегон – САЩ – не е зле да проверявате предварително информацията,която предлагате на публиката…….

Добавете коментар