Водата – глобалния проблем на 21 век

Водата – глобалния проблем на 21 век
5 (100%) 1 vote

Проблемите със сушата и климата се превърнаха в глобална заплаха, водата става тема номер едно на световния форум

Ислямска държава, студената война между Сащ и Русия, Северна Корея и Китай, ебола – всичко това ще изглежда като детска игра на фона на най-големия проблем, който засяга целия свят – водата.

Водните ресурси на земята се изчерпват, температурите се променят и нито HAARP, нито което и да е друго истинско или измислено климатично оръжие не може да промени този факт. Планетата е изправена пред глобално затопляне, парниковия ефект и замърсяването на природните ресурси е факт, но най-голямата заплаха е водата.

Водата - глобен проблем номер едно на планетата

Водата – глобен проблем номер едно на планетата

Американската банка „Мерил Линч“ наскоро публикува подробен доклад за това какво ще се случи със селското стопанство и водоснабдяването на Земята в бъдеще. Сред най- тежките проблеми през 21 век се посочват: липсата на вода и ограниченото земеделието.

Глобалното затопляне е факт. И с всеки градус, с който се повишава температурата на земята, водата намалява. А с нея и шансовете да водим нормален живот.

При повишение с още един градус – малките ледници в Антарктида ще изчезнат. Това щ остави без вода 50 милиона души.

При повишение от два градуса – С 30 процента ще намалее достъпа до вода в Африка и Средиземноморието. Да не говорим, че морето ще започне да се отдръпва навътре.

Повишение от 3 градуса. Тежки суши в Европа на всеки десет години, 1,4 милиарда души ще бъдат изправени пред недостиг на вода, масови наводнения.

Повишение от 4 градуса – Запасите от вода в Южна Африка и Средиземноморито ще намалеят с до 40 %
Повишение от 5 градуса – Помислихте ли за ледниците на Хималаите? Тяхното топене само по себе си е риск, но изчезването им застрашава живота на стотици милиони индийци и китайци.

Това не е малък проблем. Не е регионална суша. Това е нещо, което в крайна сметка ще се отрази на всеки жител на планетата: какво ядем, как ядем, кой има достатъчно храна, дори и какъв вкус е храната ни.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар