Румяна Ченалова се размина с арест (Апелативния съд я освободи)

Гласувайте за статията

Съдия Румяна Ченалова няма да се върне в ареста, от Апелативния съд я освободиха

Съдия Румяна Ченалова едва не се върна в ареста, след като Софийския апелативен съд разгледа искането за ново нейно задържане под стража. Прокуратурата поиска постоянен арест за бившия магистрат, докато трае разследването. След като Софийски градски съд преди седмица я пусна под гаранция срещу 8 000 лева, също така излезе становище, че обвинението не разполага с достатъчно данни, че е извършила престъпление по служба.

Магистратите освободиха бившата съдийка от ареста, но от прокуратурата внесоха ново обвинение. Тъй като срещу Румяна Ченалова се води следствие и за извършени документни нарушения, има вероятност тя да бъде задържана в арестадо началото на делото. Съдът обяви, че има основания за такива предположения, както и че очаква да бъдат предоставени повече доказателства, ако бъде образувано съдебно производство. В същото време съдия Веселина Ставрева обяви, че според свидетелските показания, които са представени от прокуратурата има основания да се смята, че съдия Румяна Ченалова е извършила престъпен акт „подкуп“. Но такова обвинение срещу нея няма представено.

Апелативния съд отказа да задържи съдия Румяна Ченалова в ареста

Апелативния съд отказа да задържи съдия Румяна Ченалова в ареста сн. Булфото

Както е известно Румяна Ченалова бе задържана миналата седмица, по обвинение за извършени престъпления по служба. Първоначално бе решено да бъде оставена в ареста, тъй като има вероятност и възможност да се укрие, както и да повлияе на хода на следствието.

rumqna

В последствие от съда прецениха, че тя може да бъде пусната на свобода срещу гаранция от 8 000 лева. За да изслуша и обори новото искане на прокурорите за поставяне под постоянен арест, съдия Румяна Ченалова пристигна заедно с брат си Станимир Ченалов, който се яви в качеството на неин адвокат по делото.

Бившата съдийка дойде придружена от брат си, който й е и адвокат

Бившата съдийка дойде придружена от брат си, който й е и адвокат

В крайна сметка от Апелативния съд решиха да освободят съдия Румяна Ченалова, обявявайки, че няма пряка заплаха да избяга или да се укрие.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар