Ленин е имал връзка с двама от бойните си другари, твърди скандален слухОткрити писма уличават Ленин в интимни отношения с мъже

Скандален слух е на път да взриви сериозно световното медийно и политическо пространство. Публикация в руска онлайн медия твърди, че едно от най-емблематичните лица от руската история - Владимир Илич Ленин, всъщност си е падал по мъже. И дори е имал тайни взаимоотношения с двама от бойните си другари - Лев Троцки и Григорий Зиновиев.

[caption id="attachment_443891" align="alignleft" width="300"]Ленин Ленин[/caption]

Авторите на публикацията твърдят, че разполагат с писма, открити в архивите на Зиновиев, които са писани от Ленин. И в които се говори за времето, което двамата са прекарали в колиба от сено край езерото Разлив през летните месеци на 1917 година. В друго писмо пък се говори за мимолетно увлечение от страна на Ленин по Троцки, предават от "Труд", цитирани от Хай Клуб.

Тези писма обаче все още не са видели бял свят и са единствено в сферата на конспирациите. Действително, още с идването си на власт, Ленин премахва законите, които заклеймявали хомосексуализма като грях и наема на ръководни постове неприкрити хомосексуалисти.

В историческите източници се споменава и за доста близка връзка между Ленин и Анри Гилбо, основател на френската комунистическа партия. Двамата са особено близки още от емигрантските години на Вожда във Франция, а след възкачването му на власт, той посреща Гилбо в Русия. Където, според хроникьорите, се грижи за него както мъж се грижи за любовницата си - наема му изключително добра квартира, в близост до неговия дом, грижи се за комфорта и храната му и му дава достъп до всички учреждения.

Болногледачът на Ленин пък твърди, че на смъртния си одър той не спирал да повтаря "Гилбо, Гилбо".