Учени откриха белтък, който унищожава всички видове ракови клеткиНов научен пробив ще промени изцяло борбата на хората с рака и раковите клетки

Откриха лек за всички видове рак! Обнадеждаващата новина идва от учени от лондонския колеж Импириъл колидж, които твърдят, че след редица изследвания, са успели да открият нов вид белтък. Който унищожава всички вируси и зловредни клетки в човешкия организъм, в това число и всички видове ракови клетки.

[caption id="attachment_443852" align="alignleft" width="300"]Нова надежда в борбата с рака Нова надежда в борбата с рака[/caption]

Това се случва благодарение на свойство на въпросния белтък да превключва цялата имунна система в режим "турбо", принуждавайки я по този начин сама да унищожи всички вредни клетки в тялото ни. Според учените откритието е уникално по рода си и ще промени из основи всичко, направено до момента за борбата с рака, научиха от "24 часа".

Професор Филип Аштън Рикхарт, специалист по имунобиология от колежа разкрива, че откритието им се базира на факта, че белтъкът възбужда имунната система по нов, непознат до момента начин. Самият белтък също е напълно непознат на науката и до скоро никой не е предполагал, че съществува. "Функциите му не приличат на никой друг", категоричен е професор Рикхарт.

Към момента белтъкът е наречен молекула за емулсия на лимфоцити и до три години се очаква да бъде включен в генните терапии за лечение на онкоболни хора. Той стимулира имунната система да образува по-голямо количество Т-клетки, които служат в борбата с раковите такива. В повечето организми, Т-клетките свършват твърде бързо и по този начин туморът остава в тялото на човека.

Новият белтък дава на иимунитета достатъчно мощен тласък, за да може той да произвежда в изобилие от тези клетки и по този начин сам да се пребори с болестта.