Топсиноптици направиха мрачна прогноза за Гергьовден

Топсиноптици направиха мрачна прогноза за Гергьовден
5 (100%) 1 vote

Според прогнозата на топсиноптици на Гергьовден ще се редуват жега и дъжд с гръмотевици

Топсиноптици направиха доста мрачна и разочароваща прогноза за задаващите се почивни дни около Гергьовден.

След края на днешния студ, се задават нови слънчеви дни, но и те явно няма да са за много дълго. По всичко личи, че прогнозата на топсиноптици за дъждовна и сравнително студена пролет е на път да се сбъдне почти на 100%.
Те уточняват, че захлаждането, което обхвана страната ни през последните няколко дни е заради антициклон, намиращ се над Великобритания в момента.

Според прогнозата на топсиноптици на Гергьовден ще се редуват жега и дъжд с гръмотевици

Според прогнозата на топсиноптици на Гергьовден ще се редуват жега и дъжд с гръмотевици

За разлика от тях, ние имаме щастието да попаднем в периферията му, поясниха топсиноптици пред в. „Преса”.

Синоптикът от СУ – доц. Георги Рачев уточнява, че студеният въздух е нахлул откъм Средиземно море и подчерта, че резкият спад на температурите от 23 на 6 градуса далеч не може да бъде определен като аномалия, тъй като подобни температурни колебания са типични за пролетното време.
Днешният ден е най-студеният за тази седмица като на някои места в страната температурите са паднали до 3 градуса, а по планините и високите части, са под нулата.
За щастие тази вълна на студеното течение ще забрави за страната ни още утре, когато температурите отново ще започнат да се покачват.
В дните до края на седмицата температурите ще скочат отново до 18-23 градуса.

Метеорологичната обстановка над страната няма да е много по-различна и през следващия месец – май, когато отново ще се редуват слънчеви и дъждовни дни, вещаят топсиноптици.
За съжаление прогнозата за почивните дни около Гергьовден далеч не е точно такава, за каквато сме си мечтали.
Макар, че температурите ще се запазят високи – около 20 градуса, не трябва да бързаме да се радваме, тъй като и тази година по традиция няма да ни подминат дъждовете и гръмотевичните бури, пише pik.bg.

Единственото успокоение, което ни остава е да се доверим на народното поверие, че дъждът на Гергьовден е благодат и всяка капка е жълтица.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар