Окончателно! Вкарват Октай Енимехмедов в затвора

Окончателно! Вкарват Октай Енимехмедов в затвора
5 (100%) 1 vote

Октай Енимехмедов бе оправдан само по едно от обвиненията

Октай Енимехмедов, който дръзна да нападне с оръжие Ахмед Доган не можа да отърве затвора.

Той бе оправдан само по едно от обвиненията – това за опит за убийство. Октай Енимехмедов влиза зад решетките по другите две обвинения – закана и опит за убийство към Ахмед Доган, който е почетен председател на ДПС.
Според окончателната присъда произнесена от Върховния касационен съд, Октай Енимехмедов е осъден на 42 месеца затвор.

Октай Енимехмедов бе оправдан само по едно от обвиненията

Октай Енимехмедов бе оправдан само по едно от обвиненията

Делото бе приключено две години и три месеца след случката, която тогава разтърси цяла България.
Припомняме, че инцидентът се разигра на 19 януари 2013 година по време на Националната конференция на партията, която бе проведена в НДК.
Тогава Октай Енимехмедов се качи на сцената, от която Ахмед Доган произнасяше реч и направи опит да стреля, но оръжието му засече.
В това време Октай Енимехмедов бе повален на земята от охраната и делегати, които не му спестиха ритниците.

Веднага след нападението над Ахмед Доган, Октай Енимехмедов бе задържан от властите и бе отведен в ареста, където остана повече от година.
Всъщност дръзкият младеж бе в ареста, докато делото не приключи на първа инстанция, а след това му бе наложена мярка „домашен арест”.
До оправданието на Октай Енимехмедов по едно от обвиненията (за опит за убийство) се стигна, след като стана ясно от всички назначени експертизи, че при изстрел, произведен от дистанция над 1 см., на практика не може да бъде нанесено смъртоносно увреждане.

Вещите лица посочиха категорично, че до смърт може да се стигне при изстрел от упор или при дистанция на оръжието по-малка от един сантиметър.
Резултатите от експертизата сочат, че първият път, в който Октай Енимехмедов е натиснал спусък на пистолета, дулото на оръжието е било на разстояние 20 см. от главата на Ахмед Доган, а при втория опит това разстояние е било 19 см., пише vsekiden.com.
Осъдителната присъда на Октай Енимехмедов обаче за пореден път показва, че своеволията на политиците остават ненаказани, тъй като никой от тези, които го наритаха, след като бе повален на земята, не понесе наказателна отговорност за действията си.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар