Румяна Ченалова разполага с доста притеснителна за мнозина информация

Съдия Румяна Ченалова бе категорична, че ако проговори, ще застраши сигурността на много хора, тъй като разполага с много скандална информация.

Румяна Ченалова посочи, че преди няколко дни си мислела, че няма как ситуацията да се утежни повече от това, но след случилото се с обявяването й за общодържавно издирване и задържането й под стража, вече не знае какво я очаква с изгрева на утрешния ден. Едно обаче е сигурно – тя далеч не е в състояние да предвиди какво я очаква по-нататък.

[caption id="attachment_443647" align="alignright" width="300"]Румяна Ченалова разполага с доста притеснителна за мнозина информация Румяна Ченалова разполага с доста притеснителна за мнозина информация[/caption]

В ефира на Би Ти Ви Румяна Чаналова посочи категорично, че е страда от психически отклонения, а що се отнася до лепнатото й определение „опасен обвиняем” заяви, че не знае с какво може да бъде опасна при положение, че я разследват за търговско дело. В този ред на мисли тя посочи, че може да бъде опасна предвид информацията, с която разполага, тъй като ако я разкрие ще застраши спокойствието и сигурността на мнозина, които са си позволявали да прекрачват закона.

Румяна Ченалова не скри, че е получила предупреждение да мълчи и за момента смята да се вслуша в съвета. Тя посочи, че в момента е извън съдебната система и е прекъснала връзката си с колегите. Бившата съдийка подчерта, че не се е притеснила от думите на съдията, че разполага с данни, че е взимала подкуп и допълни, че за момента няма право да навлиза в повече подробности по случая. Румяна Ченалова се жалва, че не е вземала подкуп, нито е искала такъв, а обвинението срещу нея се крепи на твърдението на едно-единствено лице.

Румяна Ченалова не отрече, че е пътувала до Гърция, но не на борда на частна яхта, както бе обвинена, а със семейството си. Съдийката възнамерява да потърси отговорност на лицето Попов, което бълва вълна от лъжи по неин адрес и изрази съмнение, че е стимулиран от някой, тъй като тази клевета срещу нея е много удобна, пише pik.bg.