Кризата с бежанците решена? Строят домове от палети

Гласувайте за статията

Кризата с бежанците има решение, твърдят американски архитекти, построили дом от палети

Кризата с бежанците може да бъде разрешение. Хиляди бежанци от цял свят ежегодно губят домовете си, но според американски архитекти, този проблем има решение.

Две архитекти от I-Beam Design предлагат иновативно решение, което няма да струва на властите и 100 евро. Дом от палети и ламарина, който с малко вътрешна изолация може да послужи за временно или по-трайно убежище.

Иновативното предложение се превърна в абсолютен хит в мрежата. И според специалистите е най-добрата алтернатива за временен дом за бежанците.

Могат ли къщите от палети да решат кризата с бежанците?

Могат ли къщите от палети да решат кризата с бежанците?

Според архитектите старите палети могат да се използват за изграждането на дом, а покрива и вътрешните стени се покриват с ламарина. Дървените плоскости влизат в употреба и за мебели дори, а за по-плътна изолация може да се помисли в последствие. Според авторките на проекта, тези къщи могат да решат кризата с бежанците в Европа. Според тях подобни домове могат да издържат до година, а и са лесни за пренасяне и транспортиране.

Нестандартната идея за решаване на кризата с бежанците, идва в момент, когато Европа наистина е в критична ситуация. Бюджетът в помощ на бежанците е на изчерпване, а в същото време милиони нови бегълци преминават границите на ЕС. Само за 6 дни, пред Италия са минали повече от 11 000 души, които са поискали убежище. Над 450 са загинали при придвижване с лодки към бреговете на Италия. Страната изпрати нота до Брюксел с искане за спешна среща на върха, за да се обсъди проблема. Решението бе подкрепено от Германия, Франция и Словакия, които в петък поискаха крайно решение на проблемите с имиграцията.

В същото време на преден план излиза и проблема с криминалните контингенти, които се възползват от отчаянието на бегълците и застрашават живота им, за да вземат повече пари.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар