Донбас не вярва на Украйна: Върнете ли ни, ще има геноцид

Гласувайте за статията

Донбас с отворено писмо до Путин, Меркел и Оланд, не искат да се върнат в Украйна

Народна република Донецк  и Народна република Луганск , заедно с гражданите на Донбас изпратиха отворено писмо Ангела Меркел, Владимир Путин и Франсоа Оланд с искане да не бъдат включвани отново в състава на Украйна. Двете области, които преди време се разбунтуваха и обявиха независимост, съгласно договора от Минск са длъжни да минат в границите на Украйна. Страните обаче категорично отказват да изпълнят това искане с мотива, че ги чака истински геноцид, ако го направят.

Донбас се оказа и един от спорните въпроси на срещата между Путин и Петро Порошенко. Заговори се, че украинския президент е предложил да продаде областите на Русия / разговор, за който и двете страни не желаят да говорят/, но руския президент е отхвърлил предложението. В същото време автономното съществуване на двете държави е под въпрос, тъй като международната общност отказа да ги признае за суверенни. Народна република Донбас стигна до там, че отправи официално искане да не бъде включвана отново в състава на Украйна.

Донбас с отворено писмо до Меркел, Путин и Оланд, не искат да се връщат в Украйна

Донбас с отворено писмо до Меркел, Путин и Оланд, не искат да се връщат в Украйна

„Почитаема госпожо Меркел! Уважаеми господа Путин и Оланд! Ние, жителите на Донбас, се обръщаме към Вас като към гаранти на Минската споразумение. Заявяваме, от името на нашия многонационален народ, че вашите планове да ни върнете в състава на Украйна ще доведе до неминуем геноцид на населението на Донецка и Луганска народни републики“, се казва в писмото, съобщават на сайта на РИА „Новости“. Писмото предизвика доста разногласия и се оказа и една от горещите теми вчера.

По време на живото предаване в ефира на националните телевизии, руския президент заяви, че е имал спор с украинския си колега, тъкмо заради двете области. И го е критикувал доста остро, че е оставил на произвола гражданите на Донбас, които също са граждани на Украйна. По всичко изглежда обаче, че жителите на областта са твърде уплашени да се върнат в „прегръдките“ на Киев и държат да останат автономни от нея.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар