Арестуваха Родриго Рато (Шефът на МВФ обвинен за пране на пари)

Гласувайте за статията

Родриго Рато бе задържан за пране на пари, влиза в ареста

Бившия шеф на МВФ Родриго Рато е задържан за пране на пари и е на път да се окаже зад решетките, за дълго, дълго време. Екс финансовия министър на Испания е арестуван за пране на пари, укриване на данъци и други инкриминиращи действия. От съда в Мадрид обявиха, че следствието е открило доказателства в неговия дом и офис, пише Ройтерс.

Доказателствата бяха намерени в дома на Рато и в офиса му, предава ФЕНА. По-рано, камерите заснеха Рато в костюм, без вратовръзка, да напуска къщата си, съпроводен от представители на полицията и данъчните служители. По-късно е освободен поради сътрудничество с властите, които конфискували всички документи, свързани с разследването, а испанските медии предадоха изявлението му, че има „доверие в испанската съдебна система“.

Арестуваха бившия шеф  на МВФ Родриго Рато

Арестуваха бившия шеф на МВФ Родриго Рато

Въз основа на намерените документи, съдът ще реши дали съмненията извършен акт на пране на пари, измами и умишлено отчуждаване на имоти ще бъдат подкрепени с официално обвинение, а след това и дали ще бъде обявен съдия, за да се организира официално разследване срещу него. Испанският държавен прокурор в рамките на следствения арест е поискал да бъде направен и пълен обиск на дома на Родриго Рато, но други подробности за случващото се, няма в съдебното изявление.

Предстои съдът да проучи информацията и доказателствата за злоупотреба с кредитни карти на фирмата, използвани за лични разходи, както и измами по време докато Рато е бил президент на фирмата Банкиа. Родриго Рато е бивш испански вицепремиер и министър на финансите, който дълго време беше дясната ръка на премиера Мариано Рахой от Народната партия. Следващия месец в Испания ще се проведат регионални и местни избори, а към края на годината се очакват и национални избори. Има предположения, че Народната партия ще претърпи големи загуби заради участието на висши партийни фигури в разследвания за изнудване и злоупотреби през последните години

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар