Уикилийкс с нови разкрития за хакерската атака върху „Сони“

Гласувайте за статията

Уикилийкс с нови разкрития по случая със „Сони“

Само няколко месеца след скандала с разбитите пощи на видни служители на „Сони“, Уикилийкс излезе с нови публикации. Сред документите са ценни архиви на компанията, които вече са напълно свободни и достъпни.

Сайтът обяви, че е осигурил публичен достъп до над 30 000 документа на компанията. Сред тях са електронни писма, адреси и други любопитни данни, съобщава агенция Франс прес.

Както е известно миналата година, продуцентската компания стана обект на хакерска атака. В резултат на това бяха откраднати данните на над 47 000 служители, както и неизвестни сценарии, електронни писма, а за капак и повече от 5 филма на студиото. Тогава скандалът придоби невероятни размери, тъй като сред публикуваните писма, бяха оповестени и данни, свързани с личната кореспонденция между някои от водещите мениджъри на Сони Ейми Паскал и един от видните продуценти.

Уикилийкс с нови разкрития за хакерските атаки върху "Сони"

Уикилийкс с нови разкрития за хакерските атаки върху „Сони“

Хакерите оповестиха и кадри от филма за Ким Чен Ун, който дори бе забранен за излъчване. В крайна сметка получи право да бъде излъчен, но само в някои части от света.

Скандални писма между Ейми Паскал и виден американски режисьор по адрес на Анджелина Джоли път разтърсиха шоубизнеса. Тогава актрисата бе изкарана едва ли не луда хипохондричка с мания за величие, а Джоли седмици наред не смееше да се покаже след хаоса.

Бяха изнесени нови данни за работата на Сони

Бяха изнесени нови данни за работата на „Сони“

Не липсваха и расистки подигравки по адрес на Барак Обама, заради които Паскал бе уволнена.

Скандалът с писмата на високопоставени на служители на „Сони“ обаче не е единствен. В архивите публикувани от  могат да се видят какви инструменти използва компанията, за да лобира в полза на Демократическата партия. Има дори заснети кадри, как президентът Барак Обама вечеря заедно с шефа на „Сони пикчърс ентъртейнмънт“. Архивите хвърлят светлина и върху цялостната организация на мултинационалната компания и начина й на управление, съобщава още информационната агенция.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар