Украйна беше разтърсена от три политически убийства в рамките на само 48 часаОлга Мороз - главна редакторка на Нетешинский вестник, беше открита мъртва в дома си

Трето политическо убийство разтърси Украйна в рамките на само 48 часа. Олга Мороз, главен редактор на украинската медия Нетешинский вестник, беше открита мъртва в дома си в украинския град Нетешин. По тялото й са открити множество следи от насилие, което категорично доказва, че журналистката е била убита.

Властите в Хмелницка област все още не се ангажират с категорични твърдения за причината за убийството, но най-вероятно то е свързано с професионалната й дейност. Мороз е поредната публична личност в страната, която си позволява да критикува открито настоящото украинско правителство. Освен това в последно време редакторката е работела върху материал, доказващ незаконното изсичане на гори, което се извършва със знанието на властта на местно и национално ниво, научиха от Агенция ПИК.

[caption id="attachment_443486" align="alignleft" width="300"]Украйна Олга Мороз[/caption]

Мороз е третата жертва на политическата върхушка в Украйна. По-рано в четвъртък беше публично разстрелян и Олес Бузина - писател, публицист и журналист, също известен с острите си критики към властта. Както и с активното си участие в Антимайдана.

Той беше разстрелян от двама души, чиято самоличност все още се изяснява.. Убийците са се возили в тъмносин Форд с беларуска или латвийска регистрация, издават органите на реда.

Късно вечерта в сряда пред дома си беше застрелян и Олег Калашников - бивш депутат от партията на сваления украински президент Виктор Янукович. Калашников също беше сред най-изявените членове на Антимайдана. Той е бил застрелян пред асансьора на дома си от неизвестен извършител.

Все още не е ясно дали трите убийства са дело на едни и същи поръчители и дали са свързани.