Трето политическо убийство в Украйна!

Трето политическо убийство в Украйна!
5 (100%) 1 vote

Украйна беше разтърсена от три политически убийства в рамките на само 48 часа

Олга Мороз – главна редакторка на Нетешинский вестник, беше открита мъртва в дома си

Трето политическо убийство разтърси Украйна в рамките на само 48 часа. Олга Мороз, главен редактор на украинската медия Нетешинский вестник, беше открита мъртва в дома си в украинския град Нетешин. По тялото й са открити множество следи от насилие, което категорично доказва, че журналистката е била убита.

Властите в Хмелницка област все още не се ангажират с категорични твърдения за причината за убийството, но най-вероятно то е свързано с професионалната й дейност. Мороз е поредната публична личност в страната, която си позволява да критикува открито настоящото украинско правителство. Освен това в последно време редакторката е работела върху материал, доказващ незаконното изсичане на гори, което се извършва със знанието на властта на местно и национално ниво, научиха от Агенция ПИК.

Украйна

Олга Мороз

Мороз е третата жертва на политическата върхушка в Украйна. По-рано в четвъртък беше публично разстрелян и Олес Бузина – писател, публицист и журналист, също известен с острите си критики към властта. Както и с активното си участие в Антимайдана.

Той беше разстрелян от двама души, чиято самоличност все още се изяснява.. Убийците са се возили в тъмносин Форд с беларуска или латвийска регистрация, издават органите на реда.

Късно вечерта в сряда пред дома си беше застрелян и Олег Калашников – бивш депутат от партията на сваления украински президент Виктор Янукович. Калашников също беше сред най-изявените членове на Антимайдана. Той е бил застрелян пред асансьора на дома си от неизвестен извършител.

Все още не е ясно дали трите убийства са дело на едни и същи поръчители и дали са свързани.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Трето политическо убийство в Украйна!”

  1. факт

    апр. 17. 2015

    Може да се спори по въпроса дали украинските лидери са престъпници или не; но със сигурност се знае, че всички те са московски възпитаници, затова и моралът им е московски – същия като на българските „чавдарци” . . .

Добавете коментар