Убийствата на Калашников и Олес Бузина – свързани?

Убийствата на Калашников и Олес Бузина – свързани?
5 (100%) 1 vote

Две политически убийства – на Олег Калашников и Олец Бузина, разтърсиха Украйна

Калашников и Бузина са били сред основните фигури в Антимайдана

Две политически убийства разтърсиха Украйна. Късно снощи пред дома си в Киев беше застрелян Олег Калашников – бивш депутат от партията на Виктор Янукович. Основната версия за разстрела му е активното му участие в Антимайдана, пишат медиите в Украйна, позовавайки се на източници от разследването.

Олес Бузина беше убит днес

Олес Бузина беше убит днес

По-малко от 24 часа след него – по-рано днес, беше застрелян и журналиста Олес Бузина. Добре известен с проруската си пропаганда и също активен участник в Антимайдана. Приживе той беше добре известен с изказванията си, насочени срещу настоящото украинско правителство. По него са стреляли двама мъже с маски, които са изстреляли четири куршума от движещ се Форд Фокус, тъмносин на цвят.

Антон Герашченко, съветник на вътрешния министър, обяви, че регистрацията на автомобила, от който е стреляно по журналиста, е латвийска и беларуска. Буквално минути след покушението срещу журналиста, руският президент Владимир Путин обяви, че двете убийства са поредните политически такива в Украйна и изрази недоволството си, че нито едно от тях не е обект на разследване от полицията.

Другата жертва освен журналиста – Олег Калашников, беше застрелян снощи пред асансьора в дома си. Само един ден преди да бъде убит, депутатът споделил пред свой приятел, че е получавал заплахи за живота си и се бои за сигурността си, научиха от „24 часа“.

Убийците и на депутата, и на журналиста все още не са разкрити. Разследващите обаче не изключват възможността те да са свързани и да са заради антиукраинската им дейност.

Пред Лайфнюз пък експерти са заявили убеждението си, че властта в Украйна отстранява онези лица от политическия живот, които разполагат с компромати срещу настоящото правителство.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар