Владимир Путин проговори за Украйна (Говори над 4 часа на живо с гражданите)

Владимир Путин проговори за Украйна (Говори над 4 часа на живо с гражданите)
5 (100%) 1 vote

Владимир Путин отговаря над четири часа на народа си, за Украйна, за икономиката и за кризата

Владимир Путин отговаря над четири часа на народа си в национален ефир. Руският президент счупи рекорда по гледаемост като се появи в студиото на държавните телевизии „Канал 1“ и „ВГТРК“, където повече от 4 часа отговаряше на различни въпроси на гражданите. Сред топ темите бяха кризата в страната, свалянето на санкциите, истината за Украйна и войната с нея, отношенията с Америка и разбира се — накъде отива Русия?

Президентът не за първи път взима участие в подобни пресконференции, но този път направо счупи всички рекорди. Над 2,5 милиона въпроса бяха зададени на руския президент, а той едва успя да отговори на по-малко от една стотна от тях.

Владимир Путин отговаря над четири часа за кризата в Украйна

Владимир Путин отговаря над четири часа за кризата в Украйна

На въпроса за кризата с Украйна, Владимир Путин заяви, че ситуацията с доставките за оръжие е изопачена. „Ние продаваме ракети за самоотбрана, а не оръжие за убиване“, заяви той. И допълни, че ще продължи да продава в пъти по-евтин газ на Киев, отколкото на другите държави, а също така ще продължи да дава държавни заеми на Украйна. Информация, която доста изненада някои негови политически противници.

„Може и да не сте съгласни с мен, но украинците са братски народ. Да, ние сме етнически братя. И можете да видите, че през последната година оръжието, с което ги снабдява Запада е в пъти повече, от това което им продаваме ние“, заяви още Путин.„А ако малко по-добре си отворите очите, ще видите, че най-голямото количество оръжие в тази част на света внасят американците. Помислете за това“, каза още той.

Президентът заяви, че криза в страната няма, Русия върви към възход

Президентът заяви, че криза в страната няма, Русия върви към възход

Също така президентът си призна, че е критикувал доста остро колегата си Петро Порошенко за изолацията на Донбас. „Там живеят украински граждани, те получават пенсии, помощи, те работят за Украйна, а са в изолация. Това е точка от договора в Минск, която украинската страна продължава да не спазва“, заяви той.

По отношение на санкциите, руския президент заяви, че те имат и своя положителна страна, тъй като страната ще започне да се развива в други отрасли, не само в енергетиката. „Няма шанс скоро санкциите да бъдат вдигнати над Русия. Трябва сами да развием своето селско стопанство и индустрия. Няма смисъл да чакаме, да ни вдигнат санкциите“, заяви той.

По отношение на кризата, президентът заяви, че миналата година всъщност е била… успешна за страната. „Имаме рекордно добра реколта, рекорд в строителството, рекорд и в производството на нефт и природен газ.“ Той дори цитира в цифри, ръста на БВП на страната, който се оказа наистина впечатляващ. Руският президент допълни още, че Русия не е Иран и няма да се поддаде на санкции и натиск. „Геополитическите партньори на Русия искат да попречат на нашето развитие“, добави и допълни, че няма да позволи това да се случи.

В същото време Владимир Путин допълни, че за да се развива успешно една страна са нужни две неща „За икономиката ти трябва мозък, но за народа сърце. Нужно е да живееш с проблемите на хората, да усетиш тревогите им,  да разбереш какъв е животът им. И за да ни вярва народът, ние се опитваме да правим точно това“, заяви руския президент, когото преди дни списание „Forbes“ обяви за най-влиятелния мъж на планетата.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар