Невероятно съкровище край Титаник изплува от дълбините!

Невероятно съкровище край Титаник изплува от дълбините!
2 (40%) 1 vote

Невероятно съкровище край Титаник на стойност 50 милиона долара изплува от дълбините

Невероятно съкровище край Титаник изплува от дълбините. Уникални находки, на стойност повече от 50 милиона долара, бяха извадени от океанолози в сряда.

Компанията Deep Ocean Search успя да извади изключително ценни товари от британския кораб City od Cairo от дълбочина 5150 метра в сряда при проучване на крайбрежието на Намибия (На 2000 м дълбочина от мястото на потъналия на Титаник). Уникалната находка сама по себе си е безценна, но съдържанието на кораба го прави още по-желан за търсачите на скъпоценности.

В британския кораб са съхранявани някои изключително важни суровини, както и ценни метали. А заедно с тях и секретна каса със сребро на стойност над 50 милиона долара.

Извадиха невероятно съкровище от дълбините на Океана

Извадиха невероятно съкровище от дълбините на Океана

Според историците, корабът, който е бил потопен през Втората световна война, е превозвал чугун и вълна, но това не е най-важното. На борда са съхранявани изключителни съкровища — сандъци пълни със сребърни монети на обща стойност от 50 милиона долара!!!

Освен че става въпрос за изключително ценно съкровище, океанолозите споделят, че това е абсолютен технически подвиг без прецедент. Компанията Deep Ocean Search, която събира френски и британски експерти в открито море, даде всичко от себе си, за да открие потопеното съкровище. Дори изграждане на специална сонарна система, с която бе направено възможно разследването на океанските води на дълбочина от 6000 метра.

Според британския закон, „ловците на съкровища могат да запазят намерените съкровища, ако става дума за кораб на британската флота“. Последното предизвика огромен интерес от страна на търсачите на потънали съкровища, които често рискуват живота си в търсене на редки антични находки. Засега не е ясно дали изследователската компания ще обяви на търг съкровището или ще го дари на някой музей и макар в исторически план, находката да няма особено голяма културна стойност, финансисти я оценят на повече от 50 000 000 долара.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар