Мерилин Монро е имала тайна афера с Кастро зад гърба на Джон КенедиМерилин Монро е била убита от ЦРУ, за да не издава тайни на Куба

Мерилин Монро е била убита заради афера с Фидел Кастро. Шокиращата информация беше разпространена от бивш агент на ЦРУ, който на смъртния си одър реши да разкрие каква е истината за една от най-големите мистерии в историята. А именно загадъчната смърт на филмовата звезда, станала скандално известна с връзката си с американския президент Джон Кенеди.

[caption id="attachment_443429" align="alignright" width="300"]Мерилин Монро е имала афера с Фидел Кастро Мерилин Монро е имала афера с Фидел Кастро[/caption]

Според умиращия Норман Ходжис обаче зад гърба на държавния глава блондинката въртяла афера и с лидера на Куба Фидел Кастро. Тази връзка, за която липсват категорични доказателства, силно разтревожил ЦРУ и те решили да не рискуват и да се отърват от актрисата. За да елиминират възможността тя да издава на Куба важна информация, свързана с политиката и сигурността на САЩ.

Пред 30 свидетели Ходжис е заявил, че е ликвидирал актрисата по изричното нареждане на началника си Джими Хейуърт, който е разпоредил, че Мерилин Монро трябва да умре, а смъртта й трябва да бъде замаскирана да изглежда като самоубийство или нещастен случай на свръхдоза. Хейуърт е твърдял, че отделът му разполага с категорични доказателства за аферата на звездата с Фидел Кастро. Доказателства, които обаче не са видели бял свят и до ден днешен. Бившият агент на ЦРУ разкри още, че той е бил част от екип от петима души, обучени специаално да убиват хора, неудобни за властта и страната. Сред които са имената както на актрисата, така и на още 30 обществени лидери, политици, журналисти и актьори, научиха от hotarena.net.

Като всяко едно от тези убийства е било замаскирано да изглежда като нещастен случай. За съжаление обаче няма кой да потвърди думите на Ходжинс. Останалите четирима от екипа му са мъртви, а шефът им Джими също почина през 2001 година.