Кристина Вълчева изчезна докато се прибирала към България от ГерманияКристина Вълчева е племенница на шефа на кабинета на Иван Костов

Кристина Вълчева - студентката, която изчезна на път за България от Германия, е племенница на шеф на кабинета на Иван Костов по време на премиерския му мандат Николай Вълчев. Той оглавяваше кабинета на бившия син лидер по време на управлението му и до ден днешен е сред най-близките му хора.

[caption id="attachment_443293" align="alignright" width="177"]Кристина Вълчева Кристина Вълчева[/caption]

Неговият брат - Христо Вълчев, е баща на изчезналата млада жена, която е учела в Германия и се е прибирала към родината за празниците през април. 31-годишната студентка тръгва с влака за България на 23 март, а вечерта същия ден се обажда на майка си и й казва, че някой я следи. На следващия ден - 24 март, е видяна за последно на гарата в град Куфщайн. Тогава се обажда за последно и на майка си и оттогава е в неизвестност.

Полицията и посолствата в Германия и Австрия са били уведомени за случилото се, както родното външно министерство. Семейството на изчезналата е доста заможно, баща й и брат се занимават с оранжерийно производство в област Първомай.

Родителите на Кристина Вълчева са разведени, майката живее в София, заедно с нея, а таткото е в Първомай, където върти бизнеса си. Сестра й Лора живее в Пловдив, научиха от "24 часа". Близките на младата жена са шокирани, че в цивилизована страна като Германия някой може да изчезне просто ей така.

Зовът за помощ за откриването й за нула време набра популярност във Фейсбук и онлайн медиите. Кристина е следвала второ висше образование в немския град Ерланген и е имала доста приятели-българи там.