Близките на Ахмед Муса: Няма Ислямска държава в България!

Гласувайте за статията

Семейството на Ахмед Муса опроверга твърденията, че е член на българския клон на Ислямска държава

Семейството на Ахмед Муса преди няколко дни заяви, че Ислямска държава няма в България и eдва ли някога ще има. Живка Стоянова, майка на задържания за проповядването на радикален ислямизъм мъж, обяви, че общност на Ислямска държава в България не съществува и няма да има. Съдът обач е не взе под внимание думите й и реши да остави под стража, шестимата арестувани за разпространяване на радикален ислямизъм остава в ареста.

Въпреки изявленията на семейството на Ахмед Муса, че в България няма да има общност на Ислямска държава, фактите говорят друго. В Пазарджик се вееха черните знамена на организацията, а „под сурдинка“ се говори за тайни центрове, които се създават из селата в Родопите. Никой обаче досега не е излязъл с факти, доказателства и снимки, за да докаже тези твърдения.

Майката на Ахмед Муса отрече съществуването на Ислямска държава в България

Майката на Ахмед Муса отрече съществуването на Ислямска държава в България

Има ли риск от атаки за Ислямска държава за България?

Реално погледнато риск за нападения от Ислямска държава на територията на България има и винаги ще има. Страната ни пази източната граница на ЕС, а освен това неотдавна даде съгласието си за създаването на команден център на силите на НАТО на своя територия. Така се превръща в една от мишените на организацията.

Неофициално в общественото пространство се коментират слухове за тайни общности из планинските села

Неофициално в общественото пространство се коментират слухове за тайни общности из планинските села сн. Булфото

От друга страна, преди няколко седмици румънските тайни служби обявиха, че Румъния и България са временен терминал за преминаване на джихадисти към и от Европа. И че двете страни редовно са използвани за временни убежища за преминаване на джихадистите към Турция и Сирия. Така че е малко вероятно да се стигне до атентати, на каквито станахме свидетели във Франция, Сидни и Белгия от началото на годината. Трагедията в Бургас отпреди две години обаче е друг урок, който не бива да се забравя.

Октоподът Ислямска държава е разпрострял пипала из цяла Европа и България не е застрахована

Октоподът Ислямска държава е разпрострял пипала из цяла Европа и България не е застрахована

Що се отнася до това, има ли клон на Ислямска държава в България, твърденията на семейството на Ахмед Муса, че такъв няма, са най-малкото несигурни. Организацията разпростира пипалата си из цяла Европа и въпреки че в България от десетилегия цари етнически мир, никой не е застрахован от радикалната организация.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар