Диетата на Ваня Червенкова крие редица опасности за здравето ни

Специалисти алармират, че диетата, с която Ваня Червенкова свали доста от излишните си килограми и сподели на личната си страница във Фейсбук, е изключително опасна.

Всъщност не може да се отрече, че диетата на Ваня Червенкова се превърна в истински хит сред жените и освен това я направи по-известна дори и от диетоложката – д-р Людмила Емилова. По диетата на Ваня Червенкова се запалиха не само почитателите й, а и голяма част от родните звезди.

[caption id="attachment_443088" align="alignright" width="300"]Диетата на Ваня Червенкова крие редица опасности за здравето ни Диетата на Ваня Червенкова крие редица опасности за здравето ни[/caption]

Според специалистите обаче този хранителен режим, който обещава да свали доста от излишните килограми и то за кратко време, е изключително опасен и може да доведе до множество здравословни проблеми, както и до стрии, и драстично увисване на кожата. Диетата на Ваня Червенкова представлява съкратен вариант на 90-дневната диета и се основава на разделното хранене. Тя се спазва 12 дни като дните са разделени по два. В първите два дни се консумират само картофи, в следващите пиле, салати, риба, плодове и накрая кисело мляко.

Освен това всяка сутрин на гладно се приема по един аспирин и по една ампула вит. С. Пие се много вода, кафе и чай, без захар и мляко. Няма значение дали ястията са печени, пържени или варени, важното е да не се смесват. Ваня Червенкова твърди, че благодарение на този хранителен режим е успяла да смъкне 12 килограма. „Уикенд” отбелязва, че витамините и аспиринът са нейна добавка.

Специалистите обаче са категорични, че резките отслабвания представляват голям стрес за организма и са много опасни. Най-добре е мазнините да се топят постепенно. Здравословното сваляне на килограми е 4-5 кг. за месец. Ако прекалите, няма да останете твърде доволни от ефекта, тъй като кожата ще увисне, ще изгуби своята еластичност и ще се появят белези, които няма да могат да бъдат заличени. Не може да се отрече, че с диетата на Ваня Червенкова се отслабва, но така организмът губи много жизнени сили, както и запаси от минерали и витамини, пише pik.bg.