Бунт в ЕС в подкрепа на Гърция (Вадят я от съюза?)

Бунт в ЕС в подкрепа на Гърция (Вадят я от съюза?)
5 (100%) 2 votes

Бунт в ЕС в подкрепа на Гърция, ще я извадят ли от ЕС

Назрява нов бунт в ЕС в подкрепа на Гърция. Заради недоволството, което предизвикват санкциите към Москва се подготвя истински бунт в съвета, а замесени в него са, освен Гърция още и Унгария, Словакия и Кипър, пише британският „Телеграф“.

Строгото отношение на Европа към Гърция е стратегически подарък, който ЕС даде на руския президент Владимир Путин, а той със сигурност няма да го откаже, пише британският вестник.

Брюксел сам тласна с поведението си гръцкият премиер Алексис Ципрас в прегръдката на Путин и руския президент вече заяви, че посещението на Москва „не може да се случи в по-добър момент“.
Ципрас от Москва заяви, че Гърция е суверенна страна с неоспоримо право да използва своята геополитическа роля.

Вадят тайно Гърция от ЕС, твърди британския Телеграф

Вадят тайно Гърция от ЕС, твърди британския Телеграф

Санкциите на Европейския съюз към Русия изтичат през юни, ако 28-те страни членки не се съгласят да ги продължат.

Гръцкият премиер вече намекна за противопоставяне към ембаргото, а евентуалното вето на Гърция срещу санкциите ще насърчи и унгарският премиер Виктор Орбан да се присъедини към бунта.

Словакия също бавно напуска това, което някога беше единният фронт в ЕС за възпиране на Кремъл от нови постъпки в Украйна.

Брюксел може да дисциплинира една страна членка, но не и повече непослушни страни. Поради назряващия бунт в ЕС, съветът става безсилен пред собствените си страни, пише британският вестник.

Излишно е да се казва, че отмяната на санкциите, докато Донбас е все още под контрола на проруските сили би било огромен проблем в американско-европейските отношения, който допълнително ще отслаби Северноатлантическия алианс и това, което е останало от НАТО.

Вече се говори за изваждане на Гърция от Еврозоната, а Таймс дори твърди, че разполага с меморандум, който изважда страната от ЕС. Факсимиле от него бе публикувано във финландския вестник Хелсингин Саномат, но от ЕК побързаха да опровергаят всякакви новини по темата.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар