Торнадо в Америка опустоши всичко

Торнадо в Америка опустоши всичко
1 (20%) 1 vote

Торнадо в Америка опустоши всичко

Силното торнадо  удари някои части на Америка и е създаде истински хаос  на половината територия на страната.

Мощното торнадо, което вчера удари някои части от Айова, Илинойс и Охайо, взе един живот и рани редица граждани на САЩ. Въпреки че стихията утихна, много хора са попаднали в капан в собствените си домове, а спасителните екипи са на терен и се опитват да помогнат на населението.

Предвид всичко това, Националната метеорологична служба е предупредила за „особено опасно положение“, и уточнява, че жителите на Средния Запад трябва да бъдат подготвени за всичко.

Тордано опустоши Америка

Тордано опустоши Америка

tornado

Торнадото нанесе големи щети на 40 до 50 къщи и сгради във Фардейл, а в Илинойс е имало голям брой сигнали за ранени, съобщиха от офиса на окръжния шериф. Особено е тежка ситуацията в болниците, тъй като поради торнадото трябваше да се евакуират редица пациенти. Залите на спешното отделение са направо затрупани от ранени. Официалните данни ще бъде оповестени по-късно през деня, но е сигурно, че вредата е по-голяма от това, което досега е обявено. Вятърът бе с огромна скорост и помиташе дори солидни сгради. Електроцентрали, болници, детски градини, обществени сгради и домове бяха пометени от стихията. Ловци на бури успяха да заснемат видео от движещото се торнадо. А кадрите са наистина страховити.

tornado 2

В последните месеци страната е в капана на снегове и бури, които засегнаха половин САЩ. Бостън и Ню Йорк за седмици бяха засегнати от ледена буря, като попаднаха в снежен капан.tornado 3

Лошото време и арктическите циклони се стовариха с пълна сила по източното крайбрежие на САЩ. Торнадото в Илинойс бе последния удар по страната. tornado 9

Мощната стихия събаряше камиони, вдигаше покриви и нанесе огромни материални щети в района. Силното торнадо обаче е едва първото, тъй като точно сега започва сезона на бурите в Америка. А най-често под ударите на стихиите попада Канзас.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар