Хилъри Клинтън става президент на САЩ?

Хилъри Клинтън става президент на САЩ?
3 (60%) 2 votes

Хилъри Клинтън обяви плановете си за президент на САЩ

Бившия държавен секретар на САЩ, Хилари Клинтън, в неделя ще сложи край на няколкомесечните спекулации за нейното политическо бъдеще в Twitter и ще обяви дали ще участва в президентската кампания за изборите през 2016 година.

Тя е първият кандидат сред демократите в надпреварата за място в Белия дом и ще повтори опита си да наследи сегашния президент Барак Обама, от когото загуби президентските избори през 2008-та година. Хилари Клинтън бе изпреварена от Барак Обама, и отчасти поради това, че неговите сътрудници използваха по време на кампанията и социалните мрежи за привличане на вниманието към неговата кандидатура и събиране големи парични суми чрез малки дарения.

Хилъри Клинтън става президент на САЩ

Хилъри Клинтън става президент на САЩ

Нейните колеги вече проведоха среща с Джеймс Демерс, лобист на Обама, който преди осем години, напълно съсипа опитите на Хилари Клинтън, да седне в Овалния кабинет в Белия дом. Според политическите анализатори, този път не се очаква бившата президентша на САЩ, да има силен противник от редиците на своята партия, въпреки че някои малко известни демократични политици заявиха, че обмислят да подемат президентска кампания.

Кампанията на Хилари Клинтън ще се фокусира върху по-малки събирания, а тя ще се постарае да бъде в пряк контакт с избирателите. Стратегията е насочена към това, което сътрудниците й в нея виждат като най-силно оръжие, тоест, че тя има отлична позиция в малки събирания и при кореспонденция на четири очи с избирателите.

Ако спечели президентските избори догодина, бившата първа дама, Хилари Клинтън, ще бъде първата жена президент на Съединените щати.

Досега съпругата на Бил Клинтън не е коментирала спекулациите по темата, но вероятно ще потвърди решението си да се кандидатира за президент. Тя се оттегли преди няколко години от позицията на държавен секретар, за да започне личната си кампания, но доста време се говореше, че зад оттеглянето й стои лична драма и проблеми със здравето.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар