Кралят на слънцето — кой е най-богатият човек в Китай?

Кралят на слънцето — кой е най-богатият човек в Китай?
5 (100%) 1 vote

Кралят на слънцето, или как се става милиардер със слънчева енергия

Наричат го кралят на слънцето, а състоянието му се изчислява на стойност от 26 милиарда долара. Истински съвременен Аладин, историята му е толкова невероятна, че може да заснеме филм по историята на успеха си.

Основателят на компанията“ Hanergy“, която работи върху производството на слънчеви клетки и соларни панели, Лий Хеѓун е най-богатият човек в Китай.

Кралят на слънцето или как се става милионер от слънчева  светлина

Кралят на слънцето или как се става милионер от слънчева светлина

Според данните на анализатори от „Хирун Рипорт“, смята се, че богатството на Лий възлиза на около 26 милиарда долара. Хегун е наричан най-богатия човек в Китай и кралят на слънцето.

Историята му е класическа. Когато започва пикът в интереса към зелена енергия, той е един от първите, които започват да произвеждат слънчеви панели. Компанията му бързо придобива международна известност и става един от лидерите в света.

Дори шефът на Али Баба му отстъпва

Дори шефът на Али Баба му отстъпва

Което означава, че кралят на слънцето е по-богат и от основателя на портала Али Баба, Джак Ма и други, чието богатство се оценява, че около 25,5 милиарда долара. В интервю за ЦНБЦ, един от водещите анализатори разкрива, че Лий, Джак и Ван Ѓиянлин от „Уанда група“ са голямата тройка в китайския списък за най-богати личности.
„Те може взаимно да си сменят местата, но определено тримата са на върха“, казва той.kral 3

Статистиката се сочи, че ако се вземат предвид и административните райони Хонконг, Макао и Тайван, Китай официално ще има 478 милиардери, но анализатори твърдят, че този брой е около 1200.

Според твърденията на социолози китайските богаташи се опитват да скрият богатството си от властта, тъй като строгите мерки срещу корупцията са довели до арестуването на хиляда богати китайци, повечето от които са обвинени за кражби и измами, а някои дори са осъдени и на смърт. Кралят на слънцето е един от малкото милионери, които открито афишират състоянието си.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар