Ислямска държава с нова атака по медии във Франция!

Ислямска държава с нова атака по медии във Франция!
5 (100%) 1 vote

Ислямска държава атакува медиите във Франция, хакери нападнаха телевизия

Ислямска държава нанесе нов удар по медиите във Франция. Френската телевизия TV5Monde бе атакува вчера вечерта от лица, които твърдят, че са джихадисти на Ислямската държава (ИД). Всички 11 канала на телевизията днес бяха прекъснати и спрени за действие. Профилите на телевизията в социалните мрежи са спрени от работа от снощи. На всички страници на телевизията в интернет се появяваше същото джихадистко съобщение: хаштагът #CyberCaliphat и Je suIS IS.

С атаката си, джихадистите изпратили послание на президента Франсоа Оланд, като се твърди, че атаката е нанесена поради ангажирането на Франция в борбата срещу Ислямска държава: «Ти направи грешка, която не може да се прости », се казва в съобщението адресирано до Оланд.

Ислямска държава атакува отново Франция

Ислямска държава атакува отново Франция

Властите обявиха акта за терористично нападение срещу телевизията. Нейното седалище в Париж днес бе обградено от тежковъоръжени сили за сигурност. Според директора на TV5Monde Ив Биго, техниците бързо са успели възстановят сигнала на един от каналите, но въпреки това излъчването е спряно за определено време.

Не могат да се излъчат предварително записаните програми, нито пък тв емисиите, които обикновено медията излъчва. Нападението е станало снощи около 22 часа. «Когато работите в телевизията и откриете, че всички 11 канала са с черен екран, вярвайте ми, че това е най-голямото насилие, което може да ви се случи», заяви Биго.

TV5Monde е международна телевизия и се излъчва в повече от 200 страни по целия свят. Актът срещу нея бе определен като нова форма на тероризъм, а подигравката с френския вестник Шарли Ебдо, която си направиха от Ислямска държава, предизвика огромен отзвук.

През януари тази година джихадисти нападнаха редакцията на вестника и отнеха живота на повече от 10 души. След този акт Франция заяви, че взима твърди мерки срещу тероризма и ще се бори за свободата на словото, докрай.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар