Русия вади Гърция от кризата, но не с кредити

Гласувайте за статията

Русия подаде ръка на Гърция за излизане от блатото, но не с кредити, а с инвестиции

Русия подаде ръка на Гърция за излизане от кризата, но не с кредити. След среща с гръцкия премиер Алексис Ципрас, руския президент Владимир Путин обяви, че не са говорили за кредити и от Атина не молят Москва за пари. „Гръцката страна не се обърна към нас с искане за пари. Москва няма да помогне пряко на Атина, но ще й съдейства с инвестиции. Обсъдихме въпроса какво може да се направи за разширяване на доставките на гръцки стоки в Русия, както и за инвестиране в гръцки проекти в областта на туризма и инфраструктурата“, заяви той.

Президентът отрече да използва Гърция като троянски кон, за да спечели войната с Европа. А също така реагира с усмивка на въпросите за пакт срещу Ангела Меркел. Немските медии и в частност „Билд“ задаваха въпроса, дали не се готви пакт срещу първата дама на Европа. Теория, която бе подкрепена от мнозина, но макар и двамата държавници да се смеят на това, като на шега, факт е, че срещата ще има последици за цяла Европа.

„Всяка държава има право да взема решения в съответствие със собствените си интереси — каза Путин след среща в отговор на въпрос, защо Русия прилага трик, който е спечелил Троянската война.

Руският президент още в началото на срещата намекна, че Москва може да вдигне ембаргото върху вноса на храни от Гърция. Това би било прецедент, който би създал раздор в Запада, защото от ембаргото не са засегнати само гръцките фермери, но и норвежките рибари, полските градинари и много други.

„Най-лесния начин да се спре войната на санкциите е да се премахнат самите санкции“, обяви Владимир Путин. Интересното е, че бизнеса също подкрепя изказването му — предприемачи от страните в ЕС се оплакват, че заради санкциите губят една доста печеливша за общността пазарна ниша, докато други се възползват от ситуацията, за да се наместят трайно в нея.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар