Анна Дурицкая нарочно завела Борис Немцов на лобното му мястоАнна Дурицкая имала два мобилни телефона в себе си, но умишлено не ги използвала

Анна Дурицкая е замесена в убийството на Борис Немцов! Шокиращата информация беше разпространена по-рано днес от руската медия "Комсомолская правда", от където се позовават на източници, близки до разследващите покушението срещу опозиционера. Според хора от следствието има твърде много неща в поведението на украинската манекенка, които будят съмнение и затова е необходимо по-детайлно разглеждане на поведението й както през фаталната нощ, така и преди това.

[caption id="attachment_442818" align="alignright" width="300"]Анна Дурицкая е замесена в убийството на Борис Немцов? Анна Дурицкая е замесена в убийството на Борис Немцов?[/caption]

Оказа се, че в момента, в който са застреляли Немцов, Анна Дурицкая е носела два мобилни телефона в дамската си чанта. Вместо да използва някой от тях, за да се обади за помощ обаче, тя отива до намиращия се наблизо снегорин и кара шофьорът да се обади в Бърза помощ и в полицията. Което губи допълнителни ценни секунди, в които убийците да се измъкнат. Манекенката обяснява пред органите на реда тези с действия с факта, че е изпаднала в силен шок от случилото се и затова не е действала адекватно.

Камерите за наблюдение, разположение в целия район обаче показват, че веднага след като шофьорът звъннал на органите на реда и на медиците, любовницата на Немцов изхвърля в намиращия се наблизо контейнер някакъв предмет.

При претърсването било установено, че манекенката е изхвърлила единия си мобилен телефон. Направените анализи показали, че устройството е излъчвало проследяващ сигнал, което означава, че двойката е била следена. А самата Дурицкая най-вероятно е била наясно с това, иначе не би изхвърлила апарата, научиха от "24 часа".

Разследващите се съмняват още, че Анна умишлено е насочила Немцов да се разходят точно по моста, тъй като е била запозната с плана за покушението срещу него.