Панос Каменос: Излезе ли Гърция от ЕС, Европа ще е пълна с джихадисти

Панос Каменос: Излезе ли Гърция от ЕС, Европа ще е пълна с джихадисти
4.5 (90%) 2 votes

Панос Каменос с ново изявление за ситуацията в Гърция

Гръцкия министър на отбраната Панос Каменос предупреди държавите от ЕС, че Гърция може и да напусне Еврозоната, ако не се стигне до споразумение с Атина. А ако това се случи, ЕС ще се напълни с джихадисти.

Панос Каменос отправи ново предупреждение към Европейския съюз, че Гърция не може да контролира границите заради постоянните усилия за дестабилизиране на правителството в Атина от европейски висши представители.

В интервю за „Таймс“ той заяви, че „настойчивите“ ходове на европейски висши представители имат за цел да причинят пукнатини в правителствената коалиция. Каменос определи тези действия като „груба намеса във вътрешните работи на Гърция“ и почти като опит за предизвикване на държавен преврат в страната.

Панос Каменос отправи сериозни предупреждения към ЕС

Панос Каменос отправи сериозни предупреждения към ЕС

„Ако Гърция излезе от Еврозоната, останалите държави от ЕС ще бъдат изложени на много по-големи опасности и рискове от запазване на икономическата стабилност и еврото“, предупреждава гръцкият министър на отбраната. Той даде да се разбере, че ситуацията е изключително сериозна и предупреди Берлин и Брюксел да проявят повече гъвкавост в преговорите с Атина.

Панос Каменос имаше няколко такива изявления в началото на март, когато предупреди кредиторите, че ако продължат да държат твърда линия спрямо Гърция, тогава „държавата ще даде път на имигрантите, за да стигнат до Берлин“.

За британския Таймс той казва, че Берлин и Брюксел продължават да отправят заплахи към Гърция и очевидно полагат усилия да доведат държавата до „пълна икономическа капитулация“.

„Ако Гърция бъде принудена да излезе от еврозоната, последствията ще са, че цялата вълна от имигранти без документи, просто ще минат през Гърция, за да се отправят към сърцето на Европа“, предупреждава гръцкият министър на отбраната. По думите му, в момента държавата пази южната граница на ЕС, която, ако бъде оставена без защита, ще осигури достъп на джихадистите до Германия, Белгия и Франция, а трагедията с „Шарли Ебдо“, няма да бъде единствената, която ще разтърси Европа.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар