Едуард Сноудън с нови разкрития за НСА (Видео)

Едуард Сноудън с нови разкрития за НСА (Видео)
5 (100%) 1 vote

Едуард Сноудън направи разкрития за НСА, които шокираха всички

Едуард Сноудън направи нови разкрития за НСА, които шокираха всички. Американският шпионин, който живее в Русия, даде ексклузивно интервю за Джон Оливър, в което проговори за системите за наблюдение и контрол над населението в САЩ.

Американската агенция за национална сигурност (НСА), държи пистолет до главата на всеки жител на САЩ, като същевременно изисква от тях да им вярват безпрекословно, заяви бившият сътрудник на агенцията Едуард Сноудън.

Eдуард Сноудън с нови разкрития за НСА

Eдуард Сноудън с нови разкрития за НСА

В интервю в шоуто на известния телевизионен водещ Джон Оливър, Сноудън коментира решението на американците да се произнесат, дали ще приемат надзор от НСА в рамките на борбата срещу тероризма и ще продължат ли да поддържат и да следват т.нар. Патриотичен закон след 1 юни.

Според Сноудън американците не трябва да приемат новите мерки, които позволяват на властите да наблюдават не само престъпниците, но и да налагат контрол върху техните лични снимки, частен живот и въобще—достъп до най-личното им пространство.

„НСА има най-голямата възможност за наблюдение и контрол над населението, с които някой, някога е разполагал, в цялата история на Америка. Те неминуемо ще твърдят, че не използват за лоши цели мерките за сигурност, които взимат спрямо американските граждани. До известна степен, това е вярно. Въпреки това, истинският проблем е в това, че те имат възможности използват тази информация за нас и че ни правят уязвими. Това е все едно да кажеш на някой: „Имам пистолет до главата ти. Но няма да стрелям. Повярвай ми!“, подчерта Едуард Сноудън.

Сноудън в момента се намира в Русия, където получи убежище след публикуването на поверителни документи, с които доказа, че НСА, където е бил нает, следи своите граждани и държавите по целия свят. Разкритията му потвърдиха редица слухове и хипотези, които се носеха из мрежата, а също така се отразиха доста пагубно на САЩ.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар