Почина първородният син на Симеон Сакскобургготски

Трагедия споходи семейството на Симеон Сакскобургготски броени дни преди Великден.

Царското семейство бе потресено от вестта за кончината на първородния син на Симеон Сакскобургготски - княз Кардам. Тъжната новина бе съобщена от преслужбата на царското семейство.

Първородният син на Симеон Сакскобургготски е издъхнал в 11.30 ч. днес в болницата „Санчинаро” в Мадрид, Испания. От лечебното заведение уточняват, че княз Кардам е издъхнал вследствие на белодробна инфекция, причинена от дългогодишното му обездвижване.

[caption id="attachment_442632" align="alignright" width="300"]Почина първородният син на Симеон Сакскобургготски Почина първородният син на Симеон Сакскобургготски[/caption]

Припомняме, че първородният син на Симеон Сакскобургготски претърпя много тежък пътен инцидент през 2008 година, след която изпадна в кома. Той така и ни успя да се възстанови. В последните мигове на княз Карам до болничното му легло са били съпругата му Княгиня Мириям, братята му княз Константин Видински и княз Кирил Преславски, родителите му Симеон Сакскобургготски и царица Маргарита, както и други членове на фамилията.

Тежкият инцидент, при който княз Кардам пострада сериозно стана в близост до Мадрид на път за малкия град Ел Молар. Трафикът по това направление е много натоварен, разкриват запознати. Автомобилът „Ягуар”, управляван от княз Кардам излязъл от пътя и се ударил в дърво. При инцидента освен него пострада и съпругата му Мириам Унгрия. Тя се възстанови бързо, докато князът изпадна в кома, от която така и не можа да излезе. Здравословното му състояние бе усложнено от тежката черепно-мозъчна травма.

През всичките тези години Симеон Сакскобургготски и съпругата му Маргарита пътували почти всяка седмица до Мадрид, за да видят сина си. В последните няколко месеца, княз Кардам отслабнал до неузнаваемост. Той е роден на 2 декември 1962 г. в Мадрид. Запознати посочват, че той е княз Търновски и като законен първороден наследник на Симеон Саксобургготски и съпругата му Маргарита, можеше да предяви претенции за престолонаследник и глава на българската царска фамилия. Княз Кардам има двама сина – Борис и Белтран , пише pik.bg.