Откриха братя Галеви в Дубай

Установиха местонахождението на дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов, по-известни като братя Галеви.

На този етап от прокуратурата отказват да обявят къде се намират бегълците. Според информацията, с която разполага „България Днес”, властите отдавна са намерили скривалището на брата Галеви. Източник, пожелал анонимност намеква, че бившите барети се укриват в арабска държава, с която страната ни няма договор за екстрадиция.

[caption id="attachment_442555" align="alignright" width="300"]Откриха братя Галеви в Дубай Откриха братя Галеви в Дубай[/caption]

Припомняме, че по-рано се твърдеше, че братя Галеви се намират в Дубай, а преди това се носеха версии за остров Мавриций, архипелага Галапагос и Южна Африка.

Към днешна дата вече има официално потвърждение, че държавното обвинение е наясно с местонахождението на братя Галеви. Това стана ясно от думите на зам.-главния прокурор Борислав Сарафов, който направи доста скандален коментар по повод на установилия се в Сърбия злополучен банкер Цветан Василев. Сарафов сравни положението на бившите барети с това на Цветан Василев. Общото е, че всички те са издирвани, а това, което ги различава е, че докато братя Галеви имат издадена присъда, банкерът – няма.

Запознати твърдят, че бивши гардове са поели бизнеса на братя Галеви. Правело впечатление, че Николай Радев-Отвертката (който вече не е между живите) и Георги Градевски-Конана летят поне два пъти месечно до арабските страни (по всяка вероятност до Дубай), за да докладват на бившите барети как върви бизнеса им. Неофициално потвърдена информация сочи, че именно с тяхна помощ авоарите на братя Галеви са били прехвърлени от офшорни фирми в голяма банка в Дубай. Родните агенти попаднали на тази следа покрай честите пътувания на доверените лица на братя Галеви.

Напоследък свръзката на братя Галеви е Владимир Ангелов-Стъклето. На него се падала честта да поеме важните задачи на босовете и да се движи безпроблемно, докато те се укриват от агентите на Интерпол. Братя Галеви напуснаха България преди три години, за да избегнат влизането в затвора заради рекет, но и днес продължават да следят изкъсо бизнеса си в страната чрез доверени хора, пише bgdnes.bg.