Иван буквално смазал лицето на Хюлия Маджар с гаечен ключУбиецът на Хюлия Маджар дълго време си падал по нея, но тя не му обръщала внимание

Убиецът на Хюлия Маджар - Иван Тодоров, я убил, защото му отказала интимност. Това е заключението на прокуратурата по случая с тежкото убийство на красивото момиче на 2 януари 2014 година. Делото срещу убиеца беше гледано по-рано днес в Окръжния съд в град Варна, а Тодоров беше осъден на 13 години затвор заради деянието си. Въпреки, че обвинението и родителите на жертвата настояваха за най-тежката възможна присъда - доживотен затвор без право на замяна.

[caption id="attachment_442502" align="alignright" width="300"]Хюлия Маджар Хюлия Маджар[/caption]

Тъй като Иван е признал вината си и делото се е гледало по съкратената процедура обаче, този вариант отпадна. Затова прокурорът настояваше за минимум 30 години зад решетките, изтъквайки, че цялостното поведение на жестокия убиец е било изключително двулично и пресметливо. Нито в дните след убийството, нито по време на процеса, Иван е показал каквото и да е съжаление за стореното от него. Напротив, единствената му цел била да отърве кожата с възможно най-малката присъда.

Той така и не могъл да даде конкретно и точно обяснение какво и защо го е накарало да отнеме живота на Хюлия Маджар. Двамата прекарали около два часа заедно в нощта на 1-ви срещу 2-ри февруари, през който период момичето се чуло както с майка си, така и с приятеля си. И по нищо не звучала притеснена или в опасност.

Според обвинението в един момент Иван се опитал да прекрачи границата и да потърси интимна близост с Хюлия, но срещнал отказа й. Придружен от обидна реплика. Което го засегнало толкова много, че я ударил с юмрук в лицето. Той обаче отказа да разкрие как точно го е нарекла младата жена.

След удара Хюлия се опитала да избяга, но убиецът й я настигнал и започнал да я налага с гаечния ключ от колата си. Докато я убие, предават от "24 часа".