Цветан Василев е категоричен, че КТБ е съсипана умишлено

Злополучният банкер Цветан Василев хвърли бомба с обявяването на решението си.

Цветан Василев обяви, че възнамерява да съди България в Страсбург, тъй като КТБ е била съсипана умишлено. Той посочва, че своеобразното мънкане, истерията и неадекватното поведение в ефир на някои от представителите на държавните институции, които са последвали интервюто му за „Гласове” само са го мотивирали допълнително да изобличи всички онези, които волно или неволно са допринесли за изкуствения фалит на банката му.

[caption id="attachment_442486" align="alignright" width="300"]Цветан Василев е категоричен, че КТБ е съсипана умишлено Цветан Василев е категоричен, че КТБ е съсипана умишлено[/caption]

Цветан Василев посочва, че за това че някои хора, на които истината им е неприятна, са се изнервили сочат и опитите им за хакване на личния му сайт и то няколко пъти през миналата седмица, както и редицата „невинни” заплахи, стигнали до него чрез посредници. Банкерът припомни, че на 1 април „един невинен народен представител от управляващата опозиция” е заявил, че КТБ е била атакувана отвътре. Цветан Василев е съгласен с твърдението на Чобанов, но допълни, че сценарият за изкуствения фалит, до който бе доведена КТБ е бил подготвен отвън.

Цветан Василев посочва, че става дума за министъра на финансите в кабинета на Пламен Орешарски, на когото всички стояли „диван-чапраз” и изпълнявали прищевките му като се започне от митническите назначения, за които се направи опит да му бъдат приписани, та до назначенията в поверената им Банка за развитие. Според банкера най-големият проблем е в това, че родната прокуратура е приела за ментор същият този човек. Цветан Василев е категоричен, че е крайно несериозно да бъде направен одит на банка в десетдневен срок и допълва, че това време е крайно недостатъчно дори за одит на малка фирма.

Той недоумява защо детайлната консултация, която бе направена от трите одиторски фирми на базата, на която бе отнет лиценза на КТБ се нарича одит, тъй като дори самите фирми не я определят като одит. Освен това е употребена методология, която преди това не е прилагана не само в страната ни, а и в останалите страни от Европейския съюз, пише pik.bg.