Жан Виденов обмисля да емигрира във ВеликобританияЖан Виденов е получил примамливо предложение от училище в Лондон

Жан Виденов обмисля възможността да избяга от България. Бившият премиер на страната, при който България изживя една от най-тежките си икономически и финансови кризи в историята, от началото на тази година се гласи да емигрира в посока Великобритания.

[caption id="attachment_442291" align="alignright" width="300"]Жан Виденов Жан Виденов[/caption]

В момента Виденов заема поста ректор на Европейския колеж в Пловдив, където получава не малак заплата, благодарение на високите семестриални такси за студентите. Той обаче е получил примамлива оферта да стане преподавател в училището по икономика и политически науки в Лондон, където е учил и Сергей Станишев. Виденов е специалист в тази област, а студентите му го описват като изключително взискателен преподавател, който трудно пише шестици, освен ако не са напълно заслужени.

Според запознати благодарение на начина, по който Жан Виденов управлява поверения му колеж, с всяка изминала година напливът на желаещи да учат там се увеличава. Въпреки високите такси. Ректорът редовно канел свои колеги от Западна Европа да водят лекции, за да могат поверените му студенти да се запознаят с европейските практики за преодоляване на кризи и състояния на дефлация.

В същото време се появиха и слухове, че бившият премиер е специално поканен на конгреса на БСП тази неделя. Той обаче деликатно отхвърлил поканата, след като над десет години изобщо не се е показвал в централата на Позитано 20. Той не крие, че поддържа връзка с много малка част от бившите си съпартийци, сред които е Румен Гечев, негов заместник до оставката му през 1997 година, научиха от vsekiden.com.