Анна и Никита са били убити от хора, дали заем на майкатаАнна и Никита са били убити заради пари

Причината за убийството на Анна и Никита вече е ясна. Разследващите са почти на 100% убедени, че майката и синът са били убити заради пари. И по-точно първата жертва е била жената, която най-вероятно е взела на заем голяма сума пари от руски емигранти със съмнителен произход. Леонтиева е искала сумата, за да си купи жилище, но така и не върнала кредита си.

[caption id="attachment_442285" align="alignright" width="300"]Анна и Никита са били убити за пари Анна и Никита са били убити за пари[/caption]

И за разплата е била убита, смятат криминалистите, а тялото й - разчленено и захвърлено край Приморско, където рускинята има апартамент. Синът й Никита пък е бил ликвидиран, тъй като е станал неволен свидетел на убийството на майка си. И със сигурност би разпознал убиеца й, който е виждал и преди, смятат служителите на реда. Затова се е наложило и той да бъде убит. Самото зверстви е извършено от руски граждани.

Все още обаче не е ясно на кого точно Анна Леонтиева е дължала пари и защо й се е наложило да вземе такъв голям заем, при положение, че бащата на Никита - Вадим Плотникове доста богат. И тя е разполага с предостатъчно средства, за да води луксозен начин на живот.

Криминалистите не изключват и версията Плотников да е бил изнудван за пари чрез отвличането на жена му и детето му. И след като не са получили исканото, са ги убили. Самият Вадим е бил повикан в следствието в Русия, където е дал показания. Той е сред най-изтъкнатите жители на Перм и оглавява агенцията за управление на бюджета на Здравното министерство за цялата област.

Любовникът на Анна - немецът Герман Костин пък вече не се крие от разследващите. Той сам се е свързал с родните органи на реда и е изразил готовността си да окаже пълно съдействие на следствието, научиха от "24 часа".