Андреас Лубиц е ровил в интернет за начини да сложи край на живота сиТаблетът на Андреас Лубиц издаде психичните му проблеми

Андреас Лубиц е търсел начини да се самоубие дни преди фаталния пътнически полет. Който той разби във френските Алпи, убивайки всички 150 души на борда, в това число и себе си. Таблетът на пилота-убиец, който разследващите изнесоха от дома му след трагедията, разкрил пред тях истинската същност на 28-годишния мъж. И дълбоко критите от него психични проблеми.

[caption id="attachment_442257" align="alignright" width="300"]Андреас Лубиц Андреас Лубиц[/caption]

Оказа се, че седмици преди самоубийствените си действия, Андреас Лубиц ровил в нета, за да открие различни методи за самоубийство. Това показва историята на търсенията му за въпросния период, обявиха прокурорите в Германия. Те са категорични, че информацията е напълно достоверна, тъй като в историята на сърфирането му има и данни от личната му кореспонденция с познатите му.

Освен методи за самоубийство, вторият пилот на фаталния полет търсел в нета и информация за системите, с които се заключват пилотските кабини, както и за всички мерки за безопасност, взети против терористи, научиха от vsekiden.com.

Благодарение на таблета на 28-годишния пилот, криминалистите са успели да възстановят напълно историята на посетените от него уебсайтове за периода от 16 до 23 март. Които категорично са доказали тезата, подкрепена и от записите на черните кутии, че Андреас Лубиц умишлено е разбил самолета, на който е бил втори пилот. Тъй като е искал да приключи с живота.

По време на разследването стана ясно още, че пилотът се е лекувал от суицидно поведение преди години при психиатър, заради което дори прекъснал за половин година обучението си в школата на Луфтханза.