Никита Леонтиев и Анна може да са ликвидирани от психично болен

Руски експерти лансираха нова версия по случая с жестокото убийство на 5-годишния Никита Леонтиев и неговата майка – Анна.

Те твърдят, че със случая може да е замесен и човек, който страда от психическо разстройство. Завеждащият отдела по клинична психология на Научния център по психично здраве към Руската академия на медицинските науки Сергей Ениколопов посочва, че ако беше убит само Никита Леонтиев, можеше да се предположи, че престъплението е извършено в момент на афект. Предвид това, че е убит още един човек и е разчленен, то това навежда на мисълта, че извършителят вероятно е човек с нездрава психика.

[caption id="attachment_442159" align="alignright" width="300"]Никита Леонтиев и Анна може да са ликвидирани от психично болен Никита Леонтиев и Анна може да са ликвидирани от психично болен[/caption]

Следствените органи на Русия вече са започнали официално разследване на убийството на Никита Леонтиев и Анна Леонтиева.

Междувременно стана ясно, че фотороботът на 5-годишния Никита Леонтиев е бил опропастен от калпав художник. В крайна сметка се оказа, че русначето, което бе открито в куфара изглежда по много по-различен начин от детето на фоторобота. Предполага се, че ръцете на човека на изкуството по всяка вероятност са треперили от ужаса на гледката, която се е разкрила пред очите му. По непотвърдена информация заради гафа, МВР се отказва да ползва услугите на въпросния художник. Много хора изразиха съмнение, че криминалистите използват редица несъответстващи фотороботи и за други престъпления.

Опитният криминалист полк. Георги Стоицев пояснява, че фотороботите се изготвят по два начина. Когато трябва да бъде изготвен по свидетелски показания се използва компютър, а в случаите, в които има тяло на мъртъв човек обикновено се прибягва до услугите на художник. Фотороботът на малкия Никита Леонтиев бе разпространен броени дни след установяването на престъплението. Криминалистите бяха затрупани с обаждания от хора, които бяха категорични, че познават детето. По-късно стана ясно, че децата, за които са сигнализирали, са живи. Полицейските власти продължават издирването на сочения за извършител на убийството Герман Костин, пише pik.bg.