Заур Дадаев е човекът, застрелял Борис НемцовРуските власти са категорични, че доказателствата сочат, че Борис Немцов е бил убит от Дадаев

Властите в Русия потвърдиха, че Заур Дадаев е човекът, застрелял Борис Немцов. Според разследващите събраните до момента доказателства категорично доказват, че основният заподозрян за покушението, е действителният извършител.

[caption id="attachment_442142" align="alignright" width="300"]Заур Дадаев е убиецът на Борис Немцов Заур Дадаев е убиецът на Борис Немцов[/caption]

По-рано днес, по време на съдебно изслушване, представител на Следствения комитет на страната заяви, че разследващите имат повече от достатъчно улики за вината на Заур Дадаев. Която е потвърдена не само от показанията, събрани от очевидци на убийството и резултатите от направените медицински експертизи, а също и от пълните му самопризнания.

Представителят на комитета обяви още, че следствието разполага и с други доказателствени материали, но е твърде рано те да бъдат обявени публично и ще бъдат представени пред медиите на по-късен етап от разследването, научиха от "24 часа".

Естествено, повече от ясно е, че Дадаев е бил просто пионка и изпълнител на поръчението за убийството на един от основните критици на Владимир Путин, коментират специалисти.

Все още обаче не е ясно кой и защо е поръчал разстрела на Борис Немцов. Пред следствените органи Дадаев е заявил само, че за изпълнението на задачата са му били обещани пет милиона рубли. Което се равнява на около 76 хиляди евро.

Убиецът отказа да разкрие обаче от кого е получил поръчението. Той заяви само, че човек, чието име е Русик, му е обещал, че ще му бъде платена голямата сума. Дадаев обаче се съгласил не толкова заради парите, колкото заради религиозните си възгледи.