Бойко Борисов настоява разходите за кетъринг на „Авиоотряд 28” да бъдат сведени до минимум

Министър-председателят Бойко Борисов спира обществена поръчка на „Авиоотряд 28”.

Бойко Борисов е категоричен, че занапред разходите за кетъринг трябва да бъдат максимално редуцирани. Той написа в профила си в социалната мрежа Фейсбук, че изцяло подкрепя критиките за обявената обществена поръчка за кетъринг правителствения авиоотряд.

[caption id="attachment_442052" align="alignright" width="300"]Бойко Борисов настоява разходите за кетъринг на „Авиоотряд 28” да бъдат сведени до минимум Бойко Борисов настоява разходите за кетъринг на „Авиоотряд 28” да бъдат сведени до минимум[/caption]

След като се е запознал отблизо с екзотичното меню, Бойко Борисов е разпоредил на транспортния министър да спре обществената поръчка. Министър-председателят настоява занапред разходите за кетъринг да бъдат сведени до минимум и да се намери икономически най-изгодният вариант. Бойко Борисов посочва, че Министерски съвет, е една от институциите, ползващи по закон услугите на „Авиоотряд 28”. Той лично заяви, че отказва да бъде обслужван от кетъринга на правителствения авиоотдряд и подчерта, че при полетите му занапред няма да има такива „екстри”.

От публикуваната поръчка за кетъринга на полетите на властта стана ясно, че държавният глава, министър-председателят, министрите и народните представители, които са използвали услугата на „Авиоотряд 28”, са имали на разположение уиски с черен етикет, омари, уиски, сьомга и други глезотии на борда на самолета или хеликоптера. Поръчката за периода от 28 април 2015 до 28 април 2016 година е с прогнозна стойност 40 хиляди лева. Офертите могат да бъдат подавани до 14 април. Към набора от документи за участие в конкурса за обществена поръчка за кетъринг на „Авиоотряд 28” е приложен и списък със 119 артикула – консумативи, храни и напитки, пише vsekiden.com.

Вчера Нова тв излъчи цялото интервю на Бойко Борисов, което бе дадено след показанията по делото на Кирчо Киров. В интервюто Бойко Борисов посочва, че злополучният банкер Цветан Василев му се молил да се видят в продължение на месеци. Премиерът се жалва, че Цветан Василев паркирал джипа си в неговия гараж и допълни, че това е криминалното в случая.

Премиерът е бесен за това, че след като някой отиде при него в Банкя след това се държи така, сякаш е „целунал папата по…”. Бойко Борисов посочи като основни виновници за случилото се в КТБ бившия премиер Пламен Орешарски и министъра на финансите Петър Чобанов и допълни, че многократно е предупреждавал за съдбата на финансовата институция, но никой не го е чул, пише pik.bg.