Христо Бисеров се шири в палата си в Хасково

Откриха скривалището на бившия народен представител от ДПС Христо Бисеров.

Той изчезна без никаква следа, след като му бе повдигнато обвинение в пране на пари. Оказва се, че Христо Бисеров си живее живота, без да се притеснява от никого и от нищо. Той се шири в палата си, който се намира зад църквата „Успение на Пресвета Богородица“ в Хасково, съобщава BIG5.BG. Бившият зам.-председател на парламента е избягал от столичната „лудница”, където всяка негова крачка бе следена изкъсо от репортерите.

[caption id="attachment_442012" align="alignright" width="300"]Христо Бисеров се шири в палата си в Хасково Христо Бисеров се шири в палата си в Хасково[/caption]

Към днешна дата той си живее спокойно в Хасково.

Запознати разкриват, че аферистът Христо Бисеров често може да бъде забелязан в един от баровските ресторанти в региона, докато в столицата му се налагаше да живее като отшелник под ключ в дома си на ул „Хан Омуртаг“. Често пъти бе притесняван и от безкрайните въпроси на журналистите. Най-честия въпрос, отправян към Христо Бисеров бе каква е схемата, по която е изпрал успешно стотици хиляди евро и долари. Странното е, че делото срещу Ивайло Главинков (доведеният му син) и Христо Бисеров , бе заведено от прокуратурата три дни след като Христо Бисеров обяви, че напуска политическия живот и в частност парламента поради лични причини. Това се случи на 3 ноември 2013 година.

В основата на делото за финансовите престъпления са трите превода за общо 130 хиляди евро и 315 хиляди долара на Христо Бисеров в Швейцария към други сметки на Ивайло Главинков в банка в Македония, а от там и към офшорки. ГДБОП разполагала с информация за две от транзакциите от 2012 още в годината на преводите. Към момента Ивайло Главинков и Христо Бисеров са с мярка „парична гаранция” по 25 хиляди лева. Освен това им е забранено да напускат границите на страната, пише Блиц. Мнозина се съмняват, че Христо Бисеров ще понесе отговорността за извършените финансови престъпления.