Кралица Елизабет била скръндза (Кралските прислужници стачкуват)

Кралица Елизабет била скръндза (Кралските прислужници стачкуват)
5 (100%) 1 vote

Кралица Елизабет била стипца, прислужници обявиха стачка

Бунт в Бъкингам е на път да избухне заради кралица Елизабет. Кралските прислужници се разбунтуваха, тъй като пословичната стиснатост на кралицата стигнала до там, че им отрязали заплатите.

Персоналът, който обслужва британската кралица Елизабет Втора в двореца Уиндзор, заплашили със стачка заради твърде ниските си заплати, разкриха лондонските медии.

Служителите в двореца получават годишна заплата от 14 400 паунда, което е по-малко дори от британската средна заплата, а от тях се очаква да работят и извънредно, понякога и като екскурзоводи, и преводачи, но за това не им се плаща, пише The Telеgraph.

От синдиката на служителите в обществените служби,  в който членуват 120 от 200 служители в Уиндзор, твърдят, че кралското домакинство е нарушило обещанието си, че ще им плати допълнителните задължения. И то заради пословичното скъперничество на кралица Елизабет Втора. 

Кралица Елизабет не плаща извънредни, прислужниците й на бунт

Кралица Елизабет не плаща извънредни, прислужниците й на бунт

Синдикатът обяви, че на 14 април ще се проведе гласуване сред членовете, за това дали да бъде вдигната стачка. Ако бъде одобрена, стачката ще започне през втората половина на април, но ще се отнася само за неплатените допълнителни ангажименти.

Генералният секретар на синдиката, заяви, че работниците са абсолютно лоялни към работодателката си, но също така смятат, че е абсолютно недопустимо от страна на секретарите на кралица Елизабет, да изискват от тях да изпълняват безплатно дейности, които носят приходи на кралското семейство.

Дворецът Уиндзор е най-големият и най-старият в света, в който се живее и привлича 1,1 милиона туристи годишно, които оставят там по повече от 17 милиона паунда. Тези пари се използват за поддържане на имотите на кралското семейство, докато средствата за заплатите се отпускат от специален фонд на кралицата, финансиран от държавния бюджет. Именно той често е обект на спорове и конфликти, тъй като кралската фамилия получава солидна държавна издръжка. А в същото време служителите им недоволстват, че не им се плаща извънредния труд.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар