Германската преса пише, че Андреас Лубиц е планирал разбиването на самолета

Германската преса гръмна с взривяващо разкритие за втория пилот на злополучния Еърбъс А320 – Андреас Лубиц.

Позовавайки се на публикации в германския печат, „The Telegraph” пише, че по всичко личи, че вторият пилот на обречения полет на германската авиокомпания „Джърмънуингс”, е планирал подробно и отдалеч решението да заключи капитана извън пилотската кабина и да разбие самолета. Детайлите от разчитането на черната кутия разкриват, че Андреас Лубиц е окуражавал активно капитана на полета Патрик Зондхаймер да му предаде контрола над управлението на самолета.

[caption id="attachment_441837" align="alignright" width="300"]Германската преса пише, че Андреас Лубиц е планирал разбиването на самолета Германската преса пише, че Андреас Лубиц е планирал разбиването на самолета[/caption]

Думите на Андреас Лубиц в отговор на инструктажа, който провежда капитан Зондхаймер, са повече от смразяващи. Вторият пилот отвръща с думите „Ще видим” и „Да се надяваме”. Почти в края на записа от черната кутия, която бе открита се чува как капитан Зондхаймер моли втория пилот да отвори вратата. Тъй като Лубиц не откликва на призивите му, по-късно той се прави опити да я разбие. Детайли от транскрипцията на записа от черната кутия, който продължава час и половина показват, че по време на полета Андреас Лубиц неколкократно се опитва да убеди капитана да му предаде контрола на самолета.

Спускането на злополучния Еърбъс А320 започва почти веднага след като Зондхаймер е напуснал пилотската кабина. На записа ясно се чува автоматичната аларма, която се включва при загуба на височина, която предупреждава, че летателният апарат се спуска твърде бързо. Малко по-късно се чуват удари по вратата на пилотската кабина и гласът на капитана, който го призовава да отвори вратата, докато пасажерите викат около него. Броени минути по-късно се чуват силни звуци от удар с метален предмет.

Предполага се, че капитанът на самолета е направил опит да разбие вратата на пилотската кабина с брадва. Накрая Зондхаймер крещи на Андреас Лубиц да отвори „проклетата врата”, пише pik.bg като се позовава на информация на Информационна агенция "Фокус". Междувременно стана ясно, че по време на обиска в дома на Андреас Лубиц, са били открити лекарства, които се употребяват за лечението на редица психосоматични заболявания. Смята се, че Андреас Лубиц е изпаднал в тежка форма на депресия.