Христо Стоичков нарече Луис ван Гаал „боклук”

Футболната легенда Христо Стоичков отново побесня.

Този път причина за гнева му стана бившия наставник на Барселона, който понастоящем е мениджър на Манчестър Юнайтед - Луис ван Гаал. В типичния си пиперлив стил Христо Стоичков определи Луис ван Гаал като „боклук”.

Всеизвестен е фактът, че двамата се недолюбват след престоя им на „Камп Ноу”.

[caption id="attachment_441816" align="alignright" width="300"]Христо Стоичков нарече Луис ван Гаал „боклук” Христо Стоичков нарече Луис ван Гаал „боклук”[/caption]

Запознати припомнят, че тогава холандецът беше в основата на изгонването на футболната легенда Христо Стоичков от любимия му клуб. При все че оттогава измина доста време, Камата все още не е забравил за нанесената му обида. Сънародникът ни изригна срещу Луис ван Гаал, заявявайки, че е пълен боклук и няма никакво уважение към него.

Футболната легенда разкри и една история отпреди време, докато бил контузен и отишъл с половинката си на "Камп Ноу", за да гледат мач на Барселона. Тогава холандецът се доближил до нея и на всеослушание попитал как е възможно да се омъжи за такъв като него, визирайки Христо Стоичков. Половинката на Камата обаче не му останала длъжна и го накарала да замълчи с думите, че именно той е носителят на „Златната топка” и така разговорът им приключил, разкрива той в интервю за вестник „Ас”.

Преди броени дни Христо Стоичков заяви, че страната ни има страхотни футболисти и подчерта, че над всички са Попов и Миланов. Те обаче играят в руската Висша лига, а Чочев, който играе в Палермо има качество и потенциал.

Футболната легенда посъветва младите футболисти да работят усилено и без излишни реклами и не скри, че сега действащата система е такава, че смазва младите футболисти. Като пример той посочи Антонио Конте, който бил невероятен играч, но за съжаление пренесъл таланта си на пейката. Футболистът-легенда обаче прогнозира, че в съвсем скоро време Италия ще се радва на трофей. В заключение Камата посочва, че неговият фаворит в италианския отбор е Марко Верати, пише pik.bg