Симеон Матев вещае, че април ще е като зимен, а не като пролетен месец

Синоптикът Симеон Матев направи доста стряскаща прогноза за времето през следващите няколко дни.

Симеон Матев прогнозира, че за Цветница ще вали сняг, а пролетта ще ни донесе дни с крайни температури и нови опасни порои. На практика това означава, че когато синоптиците вещаят, че ни очаква хладно време, то ще си е направо студено, а когато се прогнозира, че времето ще е топло, ще е направо горещо. Според синоптика Симеон Матев на истинско лято ще можем да се радваме едва след средата на юли, пише „Труд”.

[caption id="attachment_441730" align="alignright" width="300"]Симеон Матев вещае, че април ще е като зимен, а не като пролетен месец Симеон Матев вещае, че април ще е като зимен, а не като пролетен месец[/caption]

При все, че според синоптика на ТV-МЕT понеделник ще започне със слънце, още в следобедните часове на понеделник отново ще започне да се заоблачава и в нощта срещу вторник отново ще завали. Симеон Матев припомни, че средните минимални стойности през април ще са между 4-9 градуса, а следните максимални ще са в интервала 15-20 градуса. Макар да се очаква през следващия месец температурите да са в нормата, то валежите ще са много над нея и ще достигат до 70 л/кв.м. Новият месец ще започне с променлива метеорологична обстановка като до 7-и ще е доста хладно.

Дъждовете отново ще са доста често срещано явление и поради тази причина сумарното им количество ще е доста голямо. В дните 5-7 април в цялата страна може да превали сняг. Освен това времето ще е и доста ветровито. В този ред на мисли Симеон Матев обобщава, че метеорологичната обстановка ще напомня много повече на зима, отколкото, че вече е пролет. Плановете ви за четирите почивни дни по Великден може да претърпят пълен крах, тъй като времето няма да е хубаво, а отново ще вали дъжд. Последната десетдневка на април обещава по-стабилно време с повече слънчеви часове, но валежи от дъжд отново няма да липсват.

В дните между 25 и 27 април се очакват и гръмотевични бури, които не са необичайно явление за това време на годината, пише pik.bg.