Президентът Петро Порошенко осми по богатство в Украйна

Президентът Петро Порошенко осми по богатство в Украйна
5 (100%) 1 vote

Президентът Петро Порошенко осми по богатство в Украйна, притежава състояние от 750 милиона долара

Украински олигарх е начело на Украйна и държи властта в ръцете си. Президентът Петро Порошенко се оказа един от най-богатите мъже в държавата и то още преди да поеме в ръцете си всички държавни лостове. Държавният глава се гордее с лично състояние от 750 милиона долара. Което междувременно всяка следваща година се увеличава.

Олигархът Петро Порошенко е с лично състояние от 750 милиона долара

Олигархът Петро Порошенко е с лично състояние от 750 милиона долара

Президентът е дал обещанието, че ще продаде дела си от бизнеса, който от години ръководи, ако спечели президентските избори. Украинският държавен глава Петро Порошенко въпреки това все още е собственик и на корпорацията Рошен (Roshen), съобщава украинското издание на списание „Форбс“. Според изданието държавния глава притежава една от най-големите корпорации в страната и управлява състояние от милиарди долари.

Според изданието, богатството на Порошенко се оценява на 750 милиона долара. Основните предимства за този успех според президента е неговият бизнес нюх и лични качества, както и умението да постига добри резултати.

През 2014 г. са били отворени 19 корпоративни предприятия на Рошен, а фабриката в Киев е увеличила печалбите си с над девет пъти по 35 милиона гривни (Или по около 500 милиона долара по официалния курс за 26 март).  С което се превръща в един от лидерите на пазара.

Два други завода на сладкарския концерн обаче преживяват загуби, а фабриката в Липецк работи с прекъсвания. Заводът в Мариупол, който основно произвеждаше за руския пазар, е затворен, а фабриката в Крим е национализирана, пише електронното издание lokalno.mk.

Миналата година активите на Порошенко се оценяваха на 1,3 милиарда долара, според „Форбс“.Президентът е на осмо място в класацията на най-богатите украинци, изготвени от изданието. След като пое в ръце властта, Петро Порошенко уж обеща да продаде дяловете си в компанията, но продължава да ги дължи.

На лидерското място е олигархът Ринат Ахметов с богатство от 6,9 милиарда долара.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар