Владимир Путин къса с властта?

Гласувайте за статията

Владимир Путин съобщи, че се оттегля след три години, предава властта на друг

Руският президент Владимир Путин призна, че друг човек може да заеме на мястото му след изборите през 2018 г., Когато го попитали дали ще присъства на световен шампионат, който ще се проведе през 2019 г., с отговора си президентът изненада не само цяла Русия, но и целия свят.

Докато изказвал подкрепа към организаторите на шампионата, който ще се проведе през 2019 г. в руския град Казан, Владимир Путин споделил нещо, на което много хора още не могат да повярват.

„Събитието, за което говорим, е насрочено за 2019 г., а президентските избори са през 2018 г. Все пак съм уверен, че който и да бъде начело на Русия по това време, за него ще бъде чест да присъства на тези събития“, обяви Владимир Путин пред организатора на конкурса Саймън Бартъл.

Владимир Путин се оттегля от властта

Владимир Путин се оттегля от властта

Мнозина се чудеха какви са плановете на руския държавен глава за президентските избори през 2018, но в своите отговори досега, той винаги е бил крайно уклончив.

Според последните проучвания на общественото мнение, 85 процента от руснаците са доволни от работата му, докато само 14 не одобряват действията и решенията, които взима. Въпреки това Владимир Путин се радва не безапелационна подкрепа, каквато никой от неговите предшественици не е получавал досега. Ако изборите се проведат утре, над 74 процента от руснаците биха гласували за него.

Изявлението на Владимир Путин, че може би ще се оттегли от властта, шокира мнозина. А въпросът, който всички си задават, е, кой ще дойде на негово място. В последните 20 години руския президент бе неразривно свързван с върховната власт в страната и той бе считан едва ли не за крал в страната си. Дори по времето, когато бе просто премиер.

За негов наследник и последовател се спряга Дмитрий Медведев добре познат на Запад, а също така популярен и в родната си страна. Много е вероятно, той да бъде посочен за наследник на президента във властта, както навремето Борис Елцин посочи за свой приемник Владимир Путин и го направи следващия държавен глава на страната.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар