Война! Саудитска Арабия нападна Йемен

Война! Саудитска Арабия нападна Йемен
5 (100%) 1 vote

Саудитска Арабия  обяви война на Йемен, нападна със 150 000 души войска

Саудитска Арабия  обяви война на Йемен и нападна страната. Атаките са насочени срещу хутите, които отвлякоха от резиденцията президента на страната Абдрабух Мансур Хади, и го накараха насила да напусне столицата. Последният акт преля чашата на търпението и стана повод, Саудитска Арабия да обяви война на терористите в Йемен. Армията започна серия въздушни удари върху Йемен, насочени към хутите.

Началото на нападенията бе потвърдено и от посланика на Саудитска Арабия в САЩ, Адел ал Джубеир. Той заяви, че хутите имат подкрепа от Иран и че винаги са използвали насилствени методи, което е засилило и решението на Саудитска Арабия да нападне страната.

Саудитска Арабия обяви война на Йемен

Саудитска Арабия обяви война на Йемен

Саудитска Арабия ще направи всичко, за да защити народа и законното правителство на Йемен“, каза Ал Джубеир. Президентът Хади бе подкрепен и от САЩ, които осъдиха отвличането и свалянето му от власт.

Хутите, чиито нападателни операции са започнали миналата година, вече завзеха столицата, а през уикенда са завзели и град Таиз в централната част на страната.

Властите изпратиха 100 военни самолета и 150 000 души войници

Властите изпратиха 100 военни самолета и 150 000 души войници

Американският президент Барак Обама обяви, че одобрява логистична помощ за Саудитска Арабия, а Държавният департамент твърди, че е в контакт с президента Хади, но не може да разкрие къде се крие. В четвъртък сутринта към акцията на Саудитска Арабия се присъединиха и Египет, Мароко, Йордания, Судан и Пакистан, чиито войски ще стоят редом с тези на Бахрейн, ОАЕ, Кувейт и Катар, с чиято помощ Саудитка Арабия  започна атаката над Йемен.vojna 4

Саудитците вече са прекарали тежкото въоръжение и военната си техника през границата с Йемен. В атаките срещу бунтовниците участват 100 военни самолети, а на границата на страната са разположени още 150 000 войници, готови за пехотна атака.

Хутите от своя страна обявили, че са готови за война със Саудитска Арабия, въпреки тежкото положение, в което се намират. При въздушните удари са били унищожени техни складове с оръжие и са убити и няколко техни лидери.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар